Ugrásra készen

A koronavírus-járvány miatt több mint egy hónapja nem hagyta el Gödöt, mégsem változott sokat a napi rutinja a háromszoros olimpiai bajnoknak. Most is naponta kétszer edz, ugyanakkor élvezi, hogy 25 év után otthon töltheti a tavaszt, szabadidejében füvet nyír, ősrégi kismotorjait bütyköli, és hiába jár pályafutása vége felé, mégis úgy érzi, hogy az olimpia elhalasztásával nyert idő bizonyos szempontból neki dolgozik. A Kajak-Kenu TV Kammerer Zoltánnal készített interjút.

“A bizonytalan időkben is tartom a formám, és igyekszem készenlétben lenni. A napi két edzést úgy kell érteni, hogy van egy hosszabb vízi edzésem, és csinálok napi egy kemény szárazföldi tréninget is, ami lehet futás, vagy kondi – mesélte Kammerer Zoltán. – Tudom milyen állapotban kell lennem ahhoz, hogy ugrásra készen álljak. Gondolom, ha lesz verseny, akkor legalább egy hónappal előtte szólnak, nekem pedig annyi idő elég lesz, hogy felkészüljek rá.”

A legrutinosabb magyar kajakos nemcsak a formájával kapcsolatban ennyire tudatos. Hiába 42 éves, az olimpiai elhalasztása sem ejtette kétségbe, továbbra is az a célja, hogy ott lehessen Tokióban.

“Az én szempontomból

még jól is jöhet az egy éves csúszás.

Nem fizikálisan vagyok belefáradva az életformába, amit évtizedek óta csinálok, hanem inkább szellemileg. Mindig szerettem volna több időt itthon tölteni, most olyan dolgokat csinálhatok, amire vágytam. Nyírhatom a füvet, 34 év után lehet egy olyan nyaram, amikor lesétálhatok a Dunára, fürödhetek, vagy kedd reggel kiülhetek a teraszra kávézni. Egy év alatt fel tudok töltődni szellemileg,

a fizikai állapotom pedig nem fog romlani.

Nyilván nem mondhatjuk, hogy az idő nekem dolgozik, de bizonyos szempontból mégis, mert akivel elvileg párost fogok menni, ő egy fiatal srác, aki jövőre még jobb lesz. Ami mindenképpen pozitív, hogy a támogatóimon és a klubbomon azt érzem, kapok tőlük még egy év bizalmat, ez pedig azt jelenti, hogy meg tudom hosszabbítani a pályafutásomat.”  

Az interjúból kiderül, hogy kivel/kikkel menne párost jövőre Kammerer Zoltán, valamint szó lesz arról is, hogy milyen edzéseket javasol azoknak, akik ezekben a hetekben a koronavírus-járvány miatt nem tudnak vízre szállni. A Graboplast Győri VSE versenyzője csapattársával, Balla Virággal rövidesen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyik #eddzotthon epizódjában is szerepelni fog. 

“Mélyizom-erősítő feladatokat mutatok be a videóban. A saját testsúlyos kondiedzéseket mi felnőtt versenyzők is szeretjünk “elfelejteni”, mert gyerekkorunkban ezeket sajnos nem erőltette ránk senki. Akkoriban az ilyesmi nem volt divat, ezért fáj a derekam, illetve néha a vállam, meg a könyököm. Ebből a szempontból még számomra is jó ez az időszak, most van idő és lehetőség arra, hogy ilyen gyakorlatokat végezzünk, ezért ajánlom az #eddzotthon videókat mindenkinek.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók