Tótka Sándor triplázott 200 méteren

Ob szombat

Az UTE világbajnok egyesben, párosban és négyesben is aranyérmet szerzett 200 méteren a szolnoki kajak-kenu országos bajnokság szombati zárónapján. K-4 200 méteren, a Séra Miklós emlékfutamban olyan korábbi legendás versenyzők is rajthoz álltak, mint a kétszeres olimpiai bajnok Horváth Gábor.

Tótka Sándor párosban világbajnok társával, Molnár Péterrel lett első, míg négyesben Molnár mellett Birkás Balázs és Balaska Márk volt a csapattársa, egyéniben pedig éppen Birkás Balázs és Molnár Péter előtt lett magyar bajnok.

Az olimpián rajthoz álló sprinterek, Horváth Bence és Szomolányi Mété, akik éppen a Tótka, Molnár duót győzték le a válogatók során, nem álltak rajthoz az országos bajnokságon.

Férfi K-4 200 méteren, a Séra Miklós emlékfutamban korábbi kiválóságok is vízre szálltak, tisztelegve Miki bácsi emléke előtt. A döntőben versenyen kívül rajthoz állt, és a hetedik helyen futott be a Csamangó Attila, Horváth Gábor, Hüvös Viktor, Sík Márton összeállítású hajó, míg kilencediknek futott be a Babella Balázs, Boros Gergő, Doma Gergő, Rátkai Dávid összetételű egység.

A kenusoknál az olimpiára készülő Hajdu Jonatán nyert egyesben, párosban és négyesben pedig a győriek hajója bizonyult a leggyorsabbnak.

Női kajakban a felnőtt olimpiai válogatót is nyerő Lucz Dóra nyert K-1 200 méteren, Douchev-Janics Natasa nem állt rajthoz a versenyen, ő szintén Rióba készül.  Női C-1 200 méteren Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág visszavágott a csütörtökön 500 méteren őket megverő Lakatos Zsanettnak, aki a rövidebb távon bronzérmet szerzett.

A hölgyek közt kajak négyesben Katrinecz Rita, Szilágyi Anett, Malcsiner Eszter és Szabó Ágnes győzött, sőt Katrinecz Rita és Malcsiner Eszter párosban is nyert a sprinttávon.

500 után 5000 méteren is nyert kajak egyesben Noé Milán, C-1-ben pedig Kiss Tamás. Ludasi Róbert tanítványa ráadásul 1000 egyesben is győzni tudott tegnap, tehát a 200 méter kivételével minden távon ő volt a leggyorsabb kenus a hétvégén. A hölgyek között a hosszútáv legnagyobb klasszisa, Csay Renáta győzött Horváth Noémi és Bara Alexandra előtt.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók