Törlik a májusi szlalom Európa-bajnokságot

törölve!

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) körlevélben arról értesítette a sportágat, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad a május 15-17-re tervezett Európa-bajnokság a londoni olimpiai szlalom-pályáján, az angliai Lee Valley-ben. A kontinensviadal egyben európai pótkvalifikációs versenynek számított volna, az esemény törlése miatt a maradék kvótákat a világranglista-helyek alapján fogják kiosztani.

“Sajnálatos, hogy ezt történt, a szervezők, és az ECA nagyon nehéz döntést hoztak – mondta Albert Woods, az ECA elnöke. –

Nem volt más reális alternatíva,

a résztvevők képtelenek lettek volna kockázat nélkül a helyszínre utazni. A járványügyi-helyzet miatt a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is egyetértett a törlésben. Az ICF döntése értelmében a jelenlegi világranglista-helyezések döntenek a még kiosztásra váró olimpiai kvóták sorsáról” – tette hozzá a brit sportvezető. 

Magyar szlalom-versenyző így minden valószínűség szerint nem vehet majd részt a tokiói olimpián, mert tavaly a világbajnokságon a válogatott tagjai nem szereztek kvótát, a pótkvalifikációs verseny törölték, a ranglistákon pedig nem szerepelnek eléggé előkelő helyen.

Az ECA hírlevelében arról is szó van, hogy tavasszal és kora nyáron várhatóan több sportág világversenyeit kell majd törölni, vagy halasztani. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók