Tehetségeinkkel rajtol a minivébé

Csütörtökön hajnalban elindult a 88 fős magyar kajak-kenu küldöttség Poznanba, az Olimpiai Reménységek Versenyére.

A 15, 16 és 17 éves magyar tehetségek péntektől vasárnapig versenyeznek a lengyel városban, ahol minden számban két versenyző képviseli majd a magyar színeket. A magyar válogatott keret tagja például Szellák Szabina, Kőhalmi Emese vagy Csikós Zsóka, akik eredetileg serdülő korúak, de nyertek már ifjúsági világbajnokságot is.

„Nagyon hosszú volt ez az év, rengeteg eseménnyel, de az Olimpiai Reménységek Versenyén mindig jól szoktunk szerepelni, remélem, hogy most is így lesz. A mostani ifi korosztályunk nagyon erős, remélem, ez a hétvége megmutatja majd, hogy az utánuk következő utánpótlás is hasonlóan tehetséges” – mondta Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány.

Az Olimpiai Reménységek Versenye több mint húsz évvel ezelőtt indult négy ország részvételével, de azóta számtalan ország csatlakozott előbb Európából, ma pedig már többek között Ausztráliából, Új-Zélandról és Kanadából is érkeznek versenyzők a minivébére.

A magyarok eredményéről természetesen beszámolunk a következő napokban, így érdemes lesz követni Facebook-oldalunkat is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók