Találkozz példaképeiddel, és éld át az életre szóló élményt!

Életre szóló élményt szerezhetsz magadnak, ha jelentkezel önkéntesnek a szegedi kajak-kenu világbajnokságra. Varga Sára ott volt a legutóbbi két szegedi Világkupán, elmesélte nekünk, hogy milyen egy önkéntes élete egy rangos kajak-kenu versenyen.

A 18 éves szegedi Varga Sára 2008 óta kajakozik, és először két évvel ezelőtt vett részt önkéntesként a szegedi Világkupán.

“Az iskola által kerültem ki a versenyre, mivel kötelezően kellett 50 óra közmunka, azt pedig ott dolgoztam le. Azonban akkora élmény volt, hogy úgy döntöttem, hogy másodjára is jelentkezem, és nagyon remélem, hogy a világbajnokságon is ott tudok lenni” – mondta Varga Sára.

Önkéntesként számos feladatkör közül választhatott, például voltak, akiknek azt kellett jelezni egy gomb megnyomásával, hogy a versenyzők a résztávokhoz értek, voltak, akiknek doppingvizsgálatra kellett elkísérni a kajak-kenusokat, de lehetett az étteremben vagy jobb angol tudással az információs pultban dolgozni, Sára végül a hajókihordást választotta.

“Az első futam előtt egy órával kint kellett lennünk a pályán, és a nap végéig ott voltunk. Az volt a feladatunk, hogy a célba érő versenyző hajóját kivegyük, megtöröljük és visszavigyük. Fáraszó volt a munka,

de minden perce megérte, mert hatalmas élmény volt ekkora világsztárokkal találkozni.

Azért választottam ezt a feladatkört, mert így kerülhettem hozzájuk a legközelebb.”

Sára szerint szinte minden versenyző nagyon kedves és közvetlen volt. “Megköszönték, hogy elvittük a hajóikat, voltak, akik kértek vizet, nekik vittünk azt is. Persze ilyenkor ők a versenyre koncentrálnak, így nagyon sokat nem tudtam velük beszélgetni a mólón, de

néhány kedves szava sokaknak volt hozzám,

és a szünetekben kicsit beszélgetni is tudtunk. Rengeteg közös fényképet tudtam készíteni, leginkább magyar kajak-kenusokkal, de van fotóm Poulsennel, Brendellel és Carringtonnal is.”

Arra a kérdésre, hogy miért ajánlja mindenkinek, hogy jelentkezzen önkéntesnek, Sára így válaszolt: “Rengeteg magyar klasszis és külföldi versenyző van, akikkel találkozhatsz, és motivációt adhatnak neked. Ha versenyzel, akkor

el tudod nézni a legnagyobb sztárok technikáját,

azt, hogy hogyan melegítenek, miként készülnek a versenyre. Arról nem is beszélve, hogy kiváló a közösség, fantasztikus a hangulat, a vébén pedig még jobb lesz. Aki ebben a sportban él, vagy bármilyen sportot űz, azt mindenképp csak ösztönözni tudom, hogy jelentkezzen, mert nagyon sokat tud meríteni belőle.”

A szegedi világbajnokságra ide kattintva lehet önkéntesnek jelentkezni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók