Sukorón zárult a szezon

Vége

Az utolsó országos versennyel, a hétvégi sukorói Dunai István Keretfeltöltővel lezárult a 2016-os gyorsasági szezon. 36 egyesület, több mint 900 versenyzője szállt vízre az évzárón, amelyről 41 versenyző került be a különböző korosztályos válogatott keretekbe.

„Sokkal nagyobb szerencsénk volt az idővel, mint tavaly, akkor olyan cudar körülmények között zajlott ez a verseny, hogy meg is kellett szakítani, most viszont ideális versenyidőben rendezhettük meg a szombati és a vasárnapi futamokat is” – kezdte beszámolóját Csabai Edvin, szakmai igazgató.

Az emlékversenyen kölyök-, serdülő- és ifjúsági korcsoportban zajlott keretfeltöltés, szakáganként és nemenként egy-két hely volt kiadó a válogatottakba. A keretekbe alapvetően idén is a különböző korosztályos bajnokságokról, illetve nemzetközi versenyekről lehetet bekerülni. Az október végi keretfeltöltő jelentősége, hogy megnyújtsa a szezont és lehetőséget biztosítson azoknak is, akik a nyáron nem tudtak a legjobbak közé jutni.

„Nagyon sok versenyző érkezett felkészülten Sukoróra, próbálták kihasználni az utolsó lehetőséget a keretekbe kerülésre, így a legtöbb döntő futam magas színvonalon zajlott” – tette hozzá a szakmai igazgató, aki röviden értékelte a vasárnap lezárult teljes 2016-os szezont is.

„Az utánpótlás válogatottak minden világversenyen rekordokat ostromoltak. Az ifjúsági és U23-as világbajnokságon a valaha volt legeredményesebb szereplést produkáltuk és az Európa-bajnokságon is a legjobb nemzetek közé kerültünk, annak ellenére, hogy erre a versenyre évek óta a második vonallal szoktunk kiutazni és ez idén is így volt. A maratoni világversenyeken is minden eddigi rekordunkat megdöntöttük és toronymagasan nyertünk az éremtáblázatokon. Külön öröm számomra, hogy az utánpótlás-korcsoportok versenyein szinte minden vszámban rekordszámú nevező állt rajthoz a hazai regattákon, ez azt mutatja, hogy a sportág utánpótlásbázisa szélesedik. Nőt az egyesületek száma és a létesítményfejlesztéseknek köszönhetően a nagyobb múltú klubok is több gyereket tudtak fogadni, mint korábban. Ráadásul a különböző programokon keresztül egyre több szakember munkáját tudjuk anyagilag is megbecsülni, szerencsére ma már jellemzően nem fillérekért dolgoznak a legkisebbekkel foglalkozó edzőkollégák sem. A felnőtt válogatottak idei teljesítményének értékelése még nem zárult le, de október végére ez a munka is befejeződik, és utána meghatározzuk a következő időszak cselekvési terveit is” – zárta értékelését Csabai Edvin.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók