Portugáliát is megszállták a magyar kajak-kenusok

Portugáliában is kiváló körülmények között készülnek kajak-kenusaink, akiknek csak az edzésekre kell koncentrálniuk a melegvízi edzőtáborban.

A dél-afrikai Pretoria mellett a spanyolországi Sevilla és a portugáliai Montebelo is azok közé a helyszínek közé tartozik, amelyet elleptek a magyar kajak-kenusok.

„Mi egy hetet Sevillában voltunk, most pedig két hétig Montebelóban vagyunk – kezdte Tóth Dávid. – Mindkét helyszínen tökéletes az idő,

eddig minden edzést meg tudtunk csinálni, amit terveztünk.

Egy héten nyolc vízi edzésünk van, két kondival és két futással. Szerencsére elkerültek bennünket a betegségek és a sérülések is” – mondta az olimpiai ezüstérmes kajakos, aki a Gannoruwa Levente által vezényelt csapat tagja Kulifai Tamással, valamint a Párizs kerethez tartozó Györgyjakab Mátéval, Gecse Mártonnal és Varga Dominikkel.

A teljes kajakos és kenus Párizs keret Portugáliában edz Németh Szabolcs és Nyerges Attila vezetésével. Rajtuk kívül – a teljesség igénye nélkül – Bodonyi Dóra, Katrinecz Rita és a maratonista Kiszli Vanda is Montebelóban készül, valamint Kőbán Rita és Balázs Péter vezetésével egy fiatalokból álló MTK-s csapat is.

A Párizs keret kajakos csapata Portugáliában

Montebelo kevésbé színes helyszín, mint például a dél-afrikai Pretoria, ahol szafarizhatnak vagy oroszlánt simogathatnak szabadidejükben a versenyzők. „Ennek is megvan viszont az előnye, hiszen így minden adott itt ahhoz, hogy csak az edzésekre koncentráljunk” – tette hozzá Kulifai Tamás, aki Londonban ugyancsak olimpiai ezüstérmet nyert a férfi kajaknégyes tagjaként.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók