Olimpiai bajnokok a Városligeti-tavon

Ezen a hétvégén már harmadszor találkozik a kajak-kenu sport hazai és külföldi élmezőnye a Red Bull Vízisprinten. Szeptember 1-jén a Városligeti-tavon többek között olyan neveknek drukkolhatunk, mint az olimpiai bajnok Csipes Tamara, vagy a kétszeres világbajnok Tótka Sándor. Az ultrarövidtávú verseny idén is hatalmas mentális, valamint fizikai csatákat és persze váratlan fordulatokat ígér. Az esemény helyszínén vasárnap reggel 9:00 órától bárki kipróbálhatja a vízisport-eszközöket a Kajak-Kenu Sportfesztivál keretében, a szervezők sárkányhajókkal, kenukkal és SUP-okkal várják a kilátogatókat.

Igazán ütős programmal indítja az őszt Budapest: szeptember 1-jén a Városligeti-tó vizén csapnak össze egymással a kajak-kenu sport hazai és külföldi klasszisai a harmadik Vízisprinten. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Red Bull közös szervezésben a sportolók idén is egy alig 100 méteres, villámgyors pályán mérhetik össze erejüket egymással, a közönség pedig többek között a sportág legnagyobb hazai sztárjainak is drukkolhat.

A pénzdíjas versenyen vízre száll majd a múlt heti kajak-kenu világbajnokságon két aranyérmet szerző olimpiai bajnok Csipes Tamara, a Szegeden 200 méteren egyéniben induló, kétszeres Európa-bajnok Lucz Dóra, a junior világbajnok Lucz Anna, valamint az egyaránt kétszeres világbajnok Tótka Sándor és Birkás Balázs is, de természetesen velük még nem ér véget a nevezők névsora.

A főváros szívében külföldi versenyzők is rajthoz állnak majd, többek között az olimpiai és világbajnok német Tom Liebschert, a kétszeres Európa-bajnok szerb Marko Dragosavljevic és az Eb-ezüstérmes litván Artūras Seja.

“A magyar sprinterek kiváló formában várják a hétvégi hazai versenyt,

hiszen többen közülük a hét közepén Moszkvában vettek részt hasonló, 100 méteres szuperspirnt viadalon – mondja Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója. – Az orosz fővárosban Lucz Dóra és Birkás Balázs is nyerni tudott, míg Tótka Sándor ezüstérmet szerzett, úgy gondolom ezek kiváló előjelek a Red Bull Vízisprint előtt.”

Az esemény a versenyprogramon kívül egyéb izgalmakat is tartogat az érdeklődők számára, az igazán lelkesek a Kajak-Kenu Sportfesztivál keretében kipróbálhatják a különböző vízisport-eszközöket. A Sportfőváros 2019-es elnevezésű programsorozat részeként reggel 9:00 órától sárkányhajóval, kenukkal és SUP-okkal várjuk a tóhoz kilátogatókat.

A rendezvényen a válogatott versenyzőkön és a fiatal tehetségeken kívül a sportág hazai legendái, többek között Storcz Botond, Hegedűs Róbert, Beé István és Horváth Gábor is tiszteletüket teszik.

Érdemes lesz tehát kilátogatni szeptember 1-jén a Városligeti-tóhoz, ahol garantáltan maradandó élményben lehet része a közönségnek. A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma korlátozott, azok elfoglalása érkezési sorrendben történik.

További információk az esemény Facebook oldalán.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók