Nagy csapat, új lehetőségek

Második hetét tölti a tatai edzőtáborban a Budapesti Honvéd tavaly ősszel kibővült férfi kajakcsapata. Kiss István versenyzői a téli alapozóidőszak javában járnak, és bizony már nagyon várják a sevillai vízre szállást.

Kiválóan sikerült a decemberi, válogatott keret számára kiírt erőfelmérő a Budapesti Honvéd versenyzői számára. Kiss István kajakosai sok tekintetben fejlődtek, a teszteredmények folyamatos javulást mutatnak, így az edző nagy reményekkel tekint a 2015-ös idényre. Az új szisztéma szerint legelőször K-2 1000 méteren rendezik meg a világbajnoki válogatóversenyt, és az őszi csapatbővítésnek köszönhetően legalább öt páros is oda tud majd állni a rajthoz ebből a csoportból.

„Úgy érzem, mindenkinek nagyon jót tett, hogy kibővült a csapat. Az újak, vagyis a Noé testvérek, Koleszár Mátyás és Gergely Olivér jól beilleszkedett a csoportba, az edzéseken mindenki megtalálta a párját a munkában, mindenki talált magának valakit, aki űzi, hajtja a futásban, úszásban. A nagy létszámnak köszönhetően több lehetőségünk is adódik, úgy tűnik, legalább öt párosom is oda tud majd állni a válogatókon, és egyaránt eredményesek lehetünk majd a felnőtt, az U23-as vagy az U21-es mezőnyben – magyarázta Kiss István, aki egy versenyzőt a 2013-ban K-1 1000 méteren világbajnoki bronzérmet szerző Dombvári Bencét kiemeli, őt természetesen egyesben szeretné majd a vízen látni az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

„Az új válogatási rendszert nagyon jónak ítélem meg, hiszen így nem kell lemondani a második helyen zárt párosról sem, elegendő idő van arra, hogy jó csapathajót építsünk – folytatta az edző, aki sokféle variációt kipróbál majd. – Annak idején a sok-sok próbálkozásból jött össze az Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki negyedik helyezett Gönczy, Kökény duó, és bízom benne, hogy az idén is sikerül majd erős párosokat összerakni. Kökény Roland és Hufnágel Tibor párosa ennek a szezonnak nagy reményekkel fut neki, de sokat várok a Noé testvérektől, akik vagy együtt vagy másokkal vágnak neki a válogatónak. Bízom benne, hogy nem csak három-négy versenyzőm üti meg a felnőtt szintet, húsz-huszonhárom évesen nagyot lehet javulni.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók