Magyarok tartottak előadást külföldi edzőknek

Több magyar szakember részvételével megtartották a spanyolországi Catoirában a VII. Nemzetközi Edzői Konferenciát.

Három magyar, Simon Miklós, Szabó András és Hüvös Viktor is előadást tartott a mintegy 300 fős közönségnek.

Szabó András a koordinációról és az erőfejlesztésről beszélt, rámutatott az egyensúly és a koordináció fontosságára a magas intenzitású edzések előtt, de példákat hozott a jógázás pozitív hatásaira is.

Simon Miklós a magyar női válogatott válogatási elvéről és felkészüléséről tartott előadást, arról, hogy a csapathajók összeállítása is az egyes szerepléstől függ. Elmondta, hogy a felkészülési időszakban 33 héten keresztül az egyéni, 13 héten át pedig a csapathajós képességeket fejlesztik. Példaként a világ legjobb kajakosnőjét, Kozák Danutát is felhozta, aki egyesben, párosban és négyesben is szerepelt a világbajnokságon, de a négyes hajóban csak heti egyszer edzett a vébé előtt. Kiemelte: a heti egy közös edzés azért volt elegendő, mert mindannyian kiváló technikával rendelkeztek.

Hüvös Viktor az ArguStresst mutatta be, amelyet 2011 óta folyamatosan fejlesztenek. Ez egy olyan eszköz, amely minél pontosabban képes folyamatosan mérni a sportoló azon paramétereit, amelyek alapján meghatározható az edzés végrehajtásának minősége és a versenyző állapota. A mért adatokat elemző algoritmusok segítenek többek között a sportoló alapvető képességeinek elemzésében, valamint a terhelési zónák meghatározásában és elemzésében.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók