Magára talált, és az egyest preferálja Kozák Danuta

Túlvan az első hónapon Dél-Afrikában Kozák Danuta, aki edző férjével, Somogyi Bélával és kislányukkal, Zorával együtt két hónapig tartózkodik a melegvízi edzőtáborban.

“Az első hét nem ment olyan jól, mint általában szokott – kezdte az ötszörös olimpiai bajnok kajakos. – Azt vettem észre, hogy ahogy korosodom, úgy egyre könnyebben visszajönnek a technikai elemek, viszont az utazás és a hőmérsékletkülönbség már sokat kivesz belőlem,

egy hétbe telt, mire magamra találtam.”

A vízparti hírek szerint Kozák Danuta mát ment időre is, és mostanra kiváló formába lendült, ám ő erre a pletykára diplomatikusan reagált: “A kilométereket bele tudtam tenni eddig, jó úton haladok, ott tartok, ahol ilyenkor lenni kell.”

A tavalyi világbajnokságon egyesben, párosban és négyesben is aranyérmet nyert kajakos az idén is az egyest tekinti a legfontosabb számnak. “Mindig az egyest próbálom preferálni, és az egy jó alap utána a csapathajókra. Meg kell várni a válogatókat, és majd akkor kiderül, hogy mi lesz a fő számom.”

Kárász Annával tavaly vébét nyert

Felvetődött, hogy tavalyi párja, Kárász Anna mellett korábbi társával, Szabó Gabriellával is újra kipróbálná magát, de konkrétumokról egyelőre korai beszélni. “Gabival is mindig úgy volt régen, hogy tavasszal öszeültünk, és megnéztük, hogy jól csúszunk-e, ugyanez lesz Annával is.

Én nem vagyok annak a híve, hogy bebetonozott egységek legyenek,

szerintem az tesz jót a kaja-kenu sportágnak, ha minél többször kipróbálunk egy egységet, és korrigáljuka hibákat, ha vannak.”

A hosszú dél-afrikai felkészülésben edző-férje és kislánya is végig mellette van. “Egyik oldalról könnyebbség, mert együtt van a család, de nehézség is, mert anyaként is helyt kell állni, de szerencsére van segítség, ennek nagyon örülök. Egyébként minden nagyszerű idekint, ideálisak a körülmények, a vízfelület talán lehetne jobb vagy nagyobb, viszont Zorának van itt játszótér, barátokat is szerzett, Csipes Tami kislányával ugyan az elején összeveszett a homoklapáton, de már nagyon jól eljátszanak egymással. Ha nincsenek edzések, családi életet élünk, remekül érezzük magunkat.”

Az interjú videón is megtekinthető:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók