Lakatos Zsanett visszatérne a világelitbe

Lakatos Zsanett is Dél-Afrikában készül a szezonra, amely kulcsfontosságú lehet számára is, hiszen szeretne olimpiai kvótát szerezni, és ismét a világ legjobbjai közé tartozni.

A női kenu jövőre Tokióban debütál az olimpián, 200 egyesben és 500 párosban rendeznek futamot, azaz három kvótát szerezhetünk a szegedi világbajnokságon. Párosban erre a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső egységnek van a legnagyobb esélye, mellettük szeretne egyesben odaérni Lakatos Zsanett.

„Minden adott itt, Dél-Afrikában a munkához, teljesen meg vagyok elégedve. Szerencsére már otthon tudtunk evezni két hetet, így nem a nulláról indultunk, és nem kellett annyi hosszú, monoton evezést beiktatni. Ami a céljaimat illeti, nem tudok félrebeszélni,

kvótát kell szereznem egyesben, és visszakerülni az élvonalba”

– mondta a még mindig csak 24 éves kenus, aki 2014-ben 500 párosban világbajnok volt, 2013-ban pedig 200 egyesben bronzérmet nyert a vébén.

„Úgy vettük észre edzőmmel, Martinkó Gáborral, hogy a technikám visszajött. Folyamatosan elemezzük a mozgásomat, és Gabi bá is azt mondta, hogy nem gondolta, hogy ilyen hamar visszajön majd. A telet a fiúkkal csináltam végig, sikerült visszanyernem a versenysúlyomat, ami azt jelenti, hogy jó pár kilótól megszabadultam, de

nem elment az erőm, hanem inkább nőtt.

Eddig maximálisan elégedett vagyok, meglátjuk, hogy ez a felkészülés mire lesz elég” – zárta Lakatos Zsanett.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók