Különleges idénynyitó Győrben

Roadshow

A hagyományoknak megfelelően Győrben kezdődött el az idei sárkányhajó Roadshow, amelyen 18 egység vette birtokba a Mosoni-Dunát. Közel százan indultak el azon a 4000 méteres hendikepes versenyen is, amelyet belga minta alapján bonyolítottak le a szervezők.

Sem az időjárásra, sem a szervezésre nem lehetett panasz Győrben, csodálatos napsütésben profi körülmények között tudtak rajthoz állni az idei első Roadshow-n a sárkányhajósok. Tizennyolc egység versengett a vízen, ahol egy gyorsasági idénynyitót is megrendeztek a szervezők: az utánpótláskorúak 2000 méteren mérték össze tudásukat, és most először egy hendikepes rendszerű 4000 méteres versenyen is vízre szállhattak kicsik és nagyok egyaránt.

A belgiumi példa alapján megrendezett 4 kilométeren többek között ott volt minden idők legjobb maratoni versenyzője, Csay Renáta, aki a győriek utánpótlásedzőjével, Németh Balázzsal vegyes párosban teljesítette a távot.

„Nagyon fontos számunkra a Roadshow, hiszen a versenysport mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a szabadidős sportolóinkra is. A sárkányhajónak összetartó, csapatépítő ereje van, ez az a szakág, amelynek köszönhetően szép környezetben meg tudjuk mozgatni azokat is, akik nem akarnak versenyszerűen sportolni” – mondta Kadler Gusztáv, a győriek vezetője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség regionális működésért felelős alelnöke.

És ha már szabadidő… Az egyesület bőkezű támogatást is kapott ezen a napon, az Audi Hungária Zrt. két sárkányhajót adott a győrieknek, a csónakház mellett pedig úgynevezett workout street pályát létesítettek, kültéri fitneszeszközökön is lehetőség nyílik a kiegészítő edzések elvégzésére.

„Nagy segítség ez számunkra, mert a sárkányhajóknak köszönhetően tovább tudjuk bővíteni utánpótlás bázisunkat. Többek között a győri iskolák tanulóit el tudjuk hozni a telepre, hogy testnevelési óra keretén belül sárkányhajózzanak” – folytatta Kadler Gusztáv.

És hogy kik lettek a főszereplői a mai Roadshow-nak?

A „Friss sárkányok” versenyében az Audi szerezte meg az első helyet, az általános iskolák versenyében az abdai Zrínyi Ilona Általános Iskola nyert, míg a középiskolás versengésében a Móra Ferenc Gimnázium volt a legjobb.

„A jó hangulathoz, a zökkenőmentes lebonyolításhoz az is hozzájárult, hogy profi háttérmunka zajlott a versenyt megelőző napokban. Szeretnék köszönetet mondani ezért fiatal edzőinknek, Ladányi Szabolcsnak és Mócsy Péternek, akik részt vettek a pálya építésében, a helyszín kialakításában” – tette hozzá az alelnök.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók