Kopasz és a Béke, Mayer páros világbajnok lett!

Két arany- és három bronzérmet szereztek fiataljaink a montemor-o-velhói ifjúsági és U23-as világbajnokság szombat délelőtti döntőiben. Az ifjúságiak között győzött Kopasz Bálint K-1 1000 méteren, valamint a Béke Kornél, Mayer Keán kettős.

Kopasz Bálint száz százalékos az idén. Sem az idény eleji rangsorolón, sem a két világbajnoki válogatón és most a montemor-o-velhói világbajnokságon sem talált legyőzőre K-1 1000 méteren! A algyői kajakos rendkívüli tehetség, amelyet bizonyít az is, hogy a fináléban óriási fölénnyel, több mint egy hajóval tudott diadalmaskodni korosztálya legjobbjai előtt.

„Bálint nagy tettet hajtott végre, rendkívül profin versenyzett, hiába vezetett előtte fél hajóval horvát riválisa, kétszáz méterrel a cél előtt indított és lesokkolta a mezőnyt” – értékelte Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző Kopasz produkcióját.

„Legutóbb a második válogatón voltam ilyen jó formában. Éreztem, hogy jól felkészültem erre a világbajnokságra, és bíztam benne, hogy meg tudom valósítani a taktikámat” – mondta Kopasz Bálint, aki vasárnap a négyesben is szerephez jut majd.

Az ifjúsági korosztályban szintén világbajnoki címet szerzett a Béke Kornél, Mayer Keán kettős is, amely öt tizeddel győzte le lengyel riválisát.

„Az utolsó száz méterre egy hajónyi előnnyel érkeztek Keánék, ám a lengyelek nagy finissel be akarták fogni őket. Szerencsére sikerült megtartani az előnyüket a végéig, Kornélék maximális pályát mentek, teljesen kievezték magukat, amelyet az is mutat, hogy Keán rosszul lett a végén” – folytatta Hüttner Csaba.

Az ifjúsági korosztályban Moldován Milán C-1 1000 méteren az ötödik lett, C-2-ben Koleszár Zoltánnal kiegészülve a hetedik helyet szerezték meg, míg lány négyesünk, vagyis Racskó Fruzsina, Jenei Virág, Sólyom Dóra és Gazsó Alida a hatodik helyen zárt.

Az U23-as korosztályban három bronzérmet nyertek versenyzőink: Bogár Gábor K-1 1000 méteren, a Noé Zsombor, Vas Péter kettős K-2 1000 méteren, míg a Horváth Alexandra, Simán Fanni, Bodonyi Dóra és Szabó Ágnes összetételű kvartett K-4 500 méteren lett harmadik.

„Jó teljesítményt nyújtottak U23-as versenyzőink is, Bogár Gábor első nagy nemzetközi versenyén érmet szerzett, sokat fejlődött az idén, magabiztosabb lett. Noé Zsombor és Vas Péter megérezte azt, hogy a felnőtt mezőnyben szerepelt, talán a páros kvótaszerzésért folytatott küzdelem áldozata lett most formájuk, de így is jó eredménynek tartom bronzérmüket. Női négyesünk jó pályát ment, a rajtjuk ugyan nem volt tökéletes, de sikerült érmet szerezniük, ami azért is nagy fegyvertény, mert amióta az U23-as korosztály a világbajnokságon szerepel a női csapathajónak nem sikerült felállnia a dobogóra.”

A kenusoknál Viola Viktor és Fekete Ádám a negyedik lett C-2 1000 méteren, míg Szabó Kristóf a C-1 1000 méter B-döntőjében a harmadik helyen zárt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók