Kiváló futóeredmények a Héraklész felmérőn

Felmérő

A szokásos helyszíneken, Győrben, Pakson és Tiszaújvárosban rendezték meg a téli Héraklész fizikai felmérő versenyeket. A fiatalok ismét nagyot mentek…

Zökkenőmentes szervezés és remek idő fogadta a paksi helyszínen szereplő egyesületek versenyzőit. A paksi rendezők remek munkájának és a 28 egyesület edzői összefogásának köszönhetően gördülékenyen zajlottak a versenyek, az utánpótláskorú versenyzők pedig remek eredményekkel mutatták meg, hogy nem töltötték tétlenül a telet.

„A kicsiknek két iskolakört, tizenhárom éves kortól pedig Cooper-tesztet kellett futni. A programban húzódzkodás és lábemelés, a nagyoknak pedig fekve nyomás szerepelt még, és megmondom őszintén, jó volt látni a gyerekek lelkesedését – mondta Kovács Tamás, az utánpótlás korosztály szakmai koordinátora, aki pozitív tapasztalatokkal zárta a napot. A paksi helyszínen jelen volt Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, Faludy András, a versenysport bizottság elnöke, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, az Atomerőmű SE elnöke és a sportág két világbajnoka, Boros Gergely és Pupp Noémi, akik érmeket adtak át a fiataloknak.

Tiszaújvárosban a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán segédkezett az éremátadásnál, aki jó futóként elismeréssel nyugtázhatta, hogy a fiatalok kimagasló eredményeket értek el a Cooper futásokon.

„Volt olyan versenyző, aki 3500 méter körüli teljesítményre volt képes – mesélte Weisz Róbert, a parakenu és maraton szakág vezetőedzője. – Tiszaújvárosban soha ennyi versenyző nem indult még, 450 nevezés érkezett, ami annak is köszönhető, hogy több budapesti és Dunakanyarban lévő egyesület sportolói is itt szerepeltek. A szervezés tökéletes volt, némi nehézséget az jelentett csak, hogy reggel még jeges volt a futópálya, de később már ezzel sem akadt probléma. A gyerekek nagyon szeretik ezt a versenyt, főleg a kicsik, akik nagyon büszkék az érmekre, hiszen a legjobb hat versenyzőt díjazzuk a felmérő során.”

„Győrben hideg, szeles idő volt, de a versenyzők kitettek magukért – mesélte az utánpótlás szövetségi kapitány Dónusz Éva, aki elismeréssel szólt a futóteljesítményekről. – A Cooperen itt is 3500 méter körüli eredményeket értek el jó néhányan, s sokan úgy értek el kiváló eredményeket, példának okáért Gamsjäger Lisa, hogy betegen álltak rajthoz. Nagyon népes volt a fiú kajakos csapat, hatvan fő mérette meg magát, és egész kicsiket is láthattunk a pályán, voltak 2008-as születésű indulói is a felmérőnek.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók