Kammerer Zoltán: a motivációm nem kopott

Ötödik olimpiájára készül a kajakos Kammerer Zoltán, aki ezúttal a játékok minden pillanatát ki akarja élvezni. A háromszoros olimpiai bajnok az MTI-nek adott hosszabb interjút.

“Az első olimpiámon én voltam toronymagasan a legfiatalabb a csapatban, és még most sem én vagyok a legöregebb, de azért már az idősebb korosztályt képviselem – mondta az MTI-nek Kammerer Zoltán – Elment 16 év, első szereplésem idején még csak 18 voltam, most 34 vagyok. Rutinosabb lettem, de úgy érzem, hogy a motivációm cseppet sem kopott. Kicsit máshogy várom most az olimpiát: megfogadtam, hogy nyitott szemmel fogok járni-kelni, ki fogom élvezni minden pillanatát. Nem kapkodok, megpróbálok mindent befogadni. Most nem úgy vagyok, mint 1996-ban, hogy lesz még ilyen, mert lehet, hogy már nem lesz…”

%REKLAM%

Ki ne emlékezne, Kammerer Zoltán 2000-ben 500 m párosban és 1000 m négyesben, 2004-ben pedig ismét 1000 m négyesben nyert olimpiai aranyérmet. Ezúttal négyesben indul, Tóth Dáviddal, Kulifai Tamással és Pauman Dániellel.

“Amióta a válogatók után bekerültünk az utazó csapatba, a felkészülés minden pillanata öröm volt számomra. Nagyon jó a társaság, egy hajtós, fiatal csapat, jó velük dolgozni, sikerre éhesek, mindent megtesznek, amit Kati néni kér tőlük, és hát én is próbálom felvenni velük a ritmust” – folytatta Kamera.

“Londonban tíz egység indul, ebből nyolc jut majd a döntőbe. Az utóbbi években annyira kiegyenlített lett a mezőny és annyira változók az eredmények is, hogy nem tudnám megmondani, melyik három hajó lesz ott a dobogón. Hogy mi mire leszünk képesek? Csak annyit tudok, hogy annál az időnél, amivel 12 és 8 éve olimpiát nyertünk, most három-négy másodperccel jobb időket megyünk, de ez a zágrábi Európa-bajnokságon csupán az ötödik helyhez volt elég. A hivatalos célkitűzés a pontszerzés, azaz a legjobb hat közé kerülés.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók