Jól halad az építkezés Szigetszentmiklóson

A kajak-kenu sportág és a vízitúrázás kedvelői idén nyáron már egy nagyobb és korszerűbb telepen tölthetik a szabadidejüket Szigetszentmiklóson. Víg Géza, a helyi SZVE elnöke elmondta, hogy a megújult parti komplexum mellett az utánpótlás nevelésre is hangsúlyt szeretnének fektetni a jövőben, és rávenni a fiatalokat arra, hogy használják ki a modern épület és a Kis-Duna nyújtotta lehetőségeket.

A Szigetszentmiklósi Vizisport Egyesület tájékoztatása szerint az új épület akár már februárra elkészülhet. A régi, 60-as években épült csónakház bontása 2019. szeptemberében kezdődött. Ezután rendezték a területet, majd indult a beruházás. Az év végére az épület 85 százalékával készült el a kivitelező.

A teljes befejezés feltétele a megfelelő áramellátás biztosítása és a megrendelt mozgássérült lift beérkezése. Az átadás új határideje február 29. A nyertes VEKOP pályázatnak köszönhetően a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ) karöltve oldódhat meg a rég várt fejlesztés Szigetszentmiklóson.

Az új, és minden igényt kielégítő csónakházban az eddiginél sokkal több hajó fér majd el.

“Jelenleg 52 hajója van az egyesületnek, az új csónakházban további 50 hajónak lesz hely – mondta Víg Géza a Lakihegy Rádiónak. – Lesznek kerékpártárolók, és két akkumulátortöltő-állomás is elektromos autóknak. Szeretnénk elérni, hogy a környékről minél több iskola járjon hozzánk sportolni, mert abból lesz erős az utánpótlás. Vállaltuk, hogy a szabadidősport mellett a versenysportot is fejleszteni fogjuk, ezért

indul a toborzás,

profi edzővel fogunk csapatot építeni.”

Az MKKSZ elnöke, Schmidt Gábor csütörtökön tárgyalt a beruházásról Szigetszentmiklós polgármesterével, aki elmondta, hogy az általa vezetett önkormányzat nagyon fontosnak tartja a fiatalok sportolási lehetőséginek megteremtését. Nagy János hozzátette, hogy a Ráckevei-Duna partján fekvő városban kiemelt helyen kell lennie a vízisportoknak. A városvezető azt is megköszönte, hogy a Szövetség a fejlesztésekben jó partnere Szigetszentmiklósnak.

A nyárra elkészülő beruházáshoz az önkormányzat is biztosított fedezetet.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók