Irány Sevilla

Javában zajlik a felkészülés az AVSE csoportjában. Pál Zoltán versenyzői, élükön az olimpiai hatodik helyezett Dudás Miklóssal egyre jobb formába lendülnek, és márciusban megkezdhetik ők is a vizes munkát Sevillában.

Sokáig kérdéses volt, hogy hol edzőtáborozik tavasszal Pál Zoltán csoportja. Ha ilyen jó az idő Magyarországon, érdemes-e meleg vizes edzőtáborba utazni, vagy jobb itthon folytatni a felkészülést? A válasz megszületett: Dudás Miklósék márciusban Sevillába teszik át székhelyüket, három hétig készülnek majd a népszerű edzőközpontban.

„Jók a körülmények Spanyolországban és már várjuk is a vizes munkát – mondta Pál Zoltán a versenyző trénere. – Tanítványaim egyre jobb formába lendülnek, nagyon jó körülmények között tudjuk végezni a kondicionáló edzéseket, futásban és úszásban is előreléptek a srácok. Az idén több nemzetközi versenyen is tervezzük az indulásunkat, Miki biztos, hogy elutazik a portugáliai világkupára és szeretnénk ott lenni a bakui Európa Játékokon, valamint az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon is. A csoportunk egyre erősebb, öt válogatott versenyző is segíti Miki munkáját, így bizakodóan vágunk neki ennek az idénynek is.”

Bár januárban közösen kezdték meg az edzéseket, mégis csak két hétig készült együtt Dudás Miklós és Tótka Sándor. A két kajakos – Dudás Miklós kérését szem előtt tartva – békében, barátságban vált el egymástól, az UTE versenyzője Hűvös Viktor csoportjában folytatja pályafutását.

„Tisztelem és sokra tartom Sanyit, de rájöttem, hogy nem tesz jót nekem, ha közösen edzünk, két erős versenyző között megoszlik a figyelem és nekem fontos, hogy az olimpia előtt is ugyanazt a támogatást, odafigyelést kapjam meg az edzőmtől, mint korábban. Pál Zoltánt gyerekkorom óta ismer, ő már nem csak az edzőm, sokkal több annál, és úgy érzem, senkinek sem jó az, ha két ilyen szintű kajakost kell egymás ellen készítenie” – vélekedett Dudás Miklós, akinek döntését elfogadta az edzője és Tótka Sándor is.

„Megértettem Miki érvelését, harag nélkül váltunk el egymástól. Új helyzet adódott az életemben, de ezt úgy fogom fel, hogy új lehetőséget is kaptam – mondta Tótka Sándor. – Hűvös Viktor remek edző, jó referenciával, alig várom már a közös munkát.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók