Hínárban nincs hiány Rióban sem

Berendezkedett a magyar kajak-kenu válogatott Rióban, a jövő évi olimpia helyszínén. Válogatottunk gerince a hétvégi olimpiai tesztversenyre érkezett, Storcz Botond felnőtt vezetőedző pedig egy kis helyzetjelentést adott honlapunknak a helyszínről, a körülményekről.

„Megérkezett és berendezkedett a csapatunk Rióban. A szállás és az ellátás tökéletes, a pályára való kijutás tíz percet vesz igénybe, így ezzel nem lesz gondunk jövőre sem. A szállodában van konditerem is, amely az olimpia ideje alatt megkönnyíti majd a felkészülést, mivel a pályán egyelőre nincs ilyen lehetőség. A legfontosabb, hogy amikor az olimpiára jövünk, már ismerősek legyenek a körülmények a versenyzőknek.

Érdekesség, hogy orvosi segítséggel figyeljük azt, a csapat tagjai hogyan reagálnak az új környezetre és az időeltolódásra. A megfelelő akklimatizáció kulcsfontosságú tényezője lehet a sikerességünknek.

A pályán az elmúlt két napban hátszél volt, de nem volt hullámos a víz. Ellenben az utolsó kétszáz méter katasztrofális, teljesen benőtte a hínár, sokszor arra kell figyelni, hogy ne csavarja ki a lapátot az ember kezéből, ráadásul azon a szakaszon nagyon sekély a víz is. A szervezők most is azon dolgoznak egy speciális gép segítségével, hogy megtisztítsák a cél területét a növényektől. Még egy aprócska gondunk akad, a tesztversenyre rendelt hajóinknak csak a fele jött meg, az sem abban a minőségben, amit kértünk. Várunk még a Nelo szállítmányára. De ez csak az idén jelent gondot, hiszen jövőre természetesen saját hajóparkot, saját eszközöket hozunk.

Az elmúlt napokban a versenyzőknek volt idejük egy kis kikapcsolódásra is, felkerestük a helyi nevezetességeket, jártunk a Krisztus szobornál és a Cukorsüveg-hegyet is meglátogattuk.”

fotó: facebook

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók