Hajdu és Hagymási triplával hangolt a holnapi vízisprintre

A kenus Hajdu Jonatán (Dunaferr SE) és a kajakos Hagymási Réka (BHSE) is három aranyérmet nyert a szolnoki kajak-kenu országos bajnokság pénteki zárónapján, a 200 méteres döntők során. A sprinterek mezőnyének nagy része, köztük Hagymási Réka és Hajdu Jonatán is, holnap délután már a budapesti Városligeti-tavon, a Red Bull Vízisprinten bizonyíthat.

Hajdu egyesben, Slihoczki Ádámmal (Dunaferr SE) párosban és további dunaferres klubtársaikkal négyesben is a legjobbnak bizonyult.

Hagymási (BHSE) is hasonló triplázást hajtott végre, előbb egyesben utasította maga mögé a mezőnyt, majd később az ugyancsak honvédos Medveczky Erikával, végül pedig négyesben – Medveczkyvel, Pupp Noémivel és Gamsjager Lisa-Mariával – nyert.

Érdekesen alakultak a férfi kajakos versenyszámok is. A Red Bull Vízisprint arca, Tótka Sándor (UTE) nyert kajak egyesben, párosban a friss világbajnok Birkás Balázs szegedi klubtársával, Nádas Bencéven volt a leggyorsabbb.

A K-2 és a K-4-es versenyszám kétszáz méteren ezúttal is Séra Miklós emlékfutam volt a legendás edzőre emlékezve. Négyesben Tótka Sándor, Molnár Péter (BHSE), Balaska Márk (BHSE) és Birkás Balázs (NKM Szeged) ért célba elsőként. K-4 200 méteren a hagyományoknak megfelelően rajthoz álltak Séra Miklós egykori tanítványai, Hegedűs Róbert, Horváth Gábor, Beé István, Hüvös viktor, Homoki Tamás, Boros Gergely és Sík Márton is.

A női kenusoknál egyesben Devecseriné Takács Kincső (Graboplast Győr), párosban pedig a Balla Virág (Graboplast Győr), Devecseriné duó nyert.

Az ob a délutáni 5000 méteres döntőkkel zárult, ezekben a kajakosoknál Noé Bálint nyerte meg a tavaly tragikus balesetben elhunyt ifjúsági világbajnokról, Janza Richárdról elnevezett emlékfutamot, a női K-1-ben Bara Alexandra (KSI SE), a kenusoknál a leghosszabb távon pedig Dóczé Ádám (Csepeli KKE) és Balla Virág diadalmaskodott.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók