Fölényes győzelmek napja

Szombaton a felnőtt és ifjúsági párosok számára rendezték meg a világbajnoki válogatót Győrben, a szeptemberi maraton világbajnokság helyszínén. Férfi kajakban győzött Boros Adrián és Solti László párosa, női kajakban nagy meglepetésre a Miskó Noémi, Braun Boróka kettős, kenuban pedig a Schmidt Richárd, Dóri Bence Balázs páros diadalmaskodott.

A pénteken egyéniben második és harmadik helyet begyűjtő Solti László és Boros Adrián párosa nyerte meg a szombati kajakpárosok válogatóját. Borosék a Havas Balázs, Mészáros Márton kettőssel egyetemben már a táv elején megléptek a mezőnytől, a két duó váltott vezetéssel haladt egészen az ötödik futásig, amikor Soltiék robbantottak, lerázták riválisaikat és majd egy perces előnnyel megnyerték a viadalt. A győri világbajnokságon ez a két egység indulhat.

A hölgyeknél meglepetést jelentett, hogy Csernák Edina és Kiszli Vanda már az elején leszakadt a Miskó Noémi, Braun Boróka alkotta párostól, és míg sokan azt hitték Kiszliék összeszedik magukat a folytatásban, Miskóék folyamatosan növelték a távolságot és a végén több mint két perces előnnyel értek célba. Itt már az első válogató után védettséget kapott Csay Renáta és Bara Alexandra párosa. Ahogyan férfi kenuban Kövér Márton és Dóczé Ádám kettőse is. A győri válogatón tehát a B-egység indulási jogáért küzdhettek meg a versenyzők, pontosan két egység, Schmidt Richárd és Dóri Bence Balázs, valamint Györe Attila és Androkity Marcell párosa. Schmidték már viszonylag az elején leszakították riválisaikat, akik fel is adták a versenyt, így Győrben az UTE-s kenusok rajtolhatnak.

Az ifjúságiak mezőnyében kajakban Mayer Keán és Petró Erik párosa, valamint Nagy Fruzsina és Korsós Zsófia kettőse diadalmaskodott, kenuban pedig Ludasi Róbert tanítványai, Koleszár Zoltán és Moldován Milán zsebelték be a győzelmet.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók