Fókuszban a Dunakanyar, Szeged és Fadd-Dombori

Ez történt a hétvégén

Bár a múlt heti időjárás ráijesztett a hétvégi Szentendrei-szigetkerülő verseny szervezőire, szép számmal gyűltek össze a Dunakanyarban indulók. Forrt a víz a Maty-éren is, nem csak a Szeged környéki egyesületek fiataljai vettek részt a Hanzók Örs-emlékversenyen. Szombaton pedig véget ért Fadd-Domboriban az Alsó-Duna és Dél-Nyugat Magyarország régiójába tartozó klubok számára szervezett kölyök edzőtábor.

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Dunakanyarban a Szentendrei-szigetkerülő verseny, amely ezúttal az Olimpiai Ötpróba sorozat része is volt. A múlt heti mostoha időjárás ellenére szép számmal gyűltek össze az indulók, férfi masters váltóban a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Storcz Botond, a vegyes csapatok között a maratoni világbajnok kajakos Solti László, míg egyéniben a szintén maratoni világbajnok kenus, Kövér Márton is rajthoz állt.

„A Szentendrei-szigetkerülő jó lehetőséget ad arra, hogy edzésjelleggel, mégis versenykörülmények között tegyék próbára magukat a kajakosok és a kenusok a Dunakanyarban. Sok edző hozza el erre a távra a tanítványait hosszú evezés gyanánt, mi szeretnénk lehetőséget nyújtani ahhoz, hogy össze is mérhessék magukat a versenyzők ebben az időszakban” – mondta a verseny főszervezője, az olimpiai bajnok Vaskuti István.

És akkor nézzük meg, hogy kik lettek a Szentendrei-szigetkerülés egyéni bajnokai.

Férfiak. Serdülő. K-1: 1. Mészáros Miklós (UTE). Ifjúságiak. K-1: 1. Tomori Gergely (BHSE). Felnőttek. K-1: 1. Aranyosi Gábor (Merkapt). C-1: 1. Kövér Márton (Merkapt). Masters. K-1: 1. Kolb Tamás (AVSE). Nők. Serdülők. K-1: 1. Rendessy Eszter (UTE). Ifjúságiak. K-1: 1. Selmeczy Réka (BHSE)

*

Huszonegy egyesület közel 500 kajakosa és kenusa, valamint 300 sárkányhajós szállt vízre a hétvégén a szegedi Maty-éren, ahol 25. alkalommal rendezték meg a Hanzók Örs-emlékversenyt, amely idén Démász Kupa is volt egyben.

„Alapvetően ez utánpótlásverseny, de a fiatalok mellett szép számmal indultak mastersek, sárkányhajósok és szabadidős sportolók is. Az utánpótlás korosztály 4000 méteren, a többiek 500 méteren szerepeltek” – mondta Sík Márton, a Démász-Szeged szakmai vezetője, aki elmondta: idén először élő internetes közvetítés is volt a viadalról.

A Hanzók Örs-emlékversenyt Fejér Ádám a KSI versenyzője nyerte meg.

*

Szombaton ért véget az Alsó-Duna és Dél-Nyugat-Magyarország régió egyesületei számára szervezett kölyök régiós tábor Fadd-Domborin. A táborban Jámbor Attila irányította a fiatalok felkészülését, a hét elején Volter László, a DUSE edzője, majd a versenybizottság elnöke, a kaposvári Faludy András segítette a munkát. Harmadik éve kerül megrendezésre ez a tábor, amelyet a Szekszárdi Kajak-Kenu szakosztály szervez. Az idén kilenc egyesület 32 versenyzője vett részt.

„Az időjárás meglehetősen télies volt ezen a héten, a gyerekek mégis nagyon jól érezték magukat a táborban. Még evezni is tudtak. A program főként futás és erőfejlesztés volt, és meghallgatták Faludy András előadását, aki a regeneráció fontosságáról is beszélt a gyerekeknek” – mondta Kovács Tamás, szakmai koordinátor.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók