Európa-bajnokságnak minősítették az Európa Játékokat

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) újraválasztott elnöke, Albert Woods bejelentette, hogy Európa-bajnokságnak minősül a minszki Európa Játékok.

Az idén a kajak-kenu sportágban csak világbajnokságot rendeznek, ám az ECA kongresszusán az 1993 óta az elnöki székben ülő, és most újabb négy évre megválasztott elnök, Albert Woods bejelentette, hogy az idei minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyei Eb-nek minősülnek. Ennek köszönhetően a sportág olimpiai pontokat kaphat.

A döntésről Kárai Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség gazdasági és vagyongazdálkodási alelnöke számolt be, aki board-tag az európai szövetségben, és tavaly ősz óta harcol azért, hogy Eb-nek minősítsék az idei Európa Játékokat. Rajta kívül Storcz Botond képviselte még a magyar kajak-kenut a belgrádi kongresszuson.

Az Európa Játékokat az idén június 21. és július 1. között rendezik Minszkben.

Magyar szempontból szintén fontos változás, hogy az Európa-bajnokságra leadott bővebb versenyzői listát eddig tíz nappal az Eb rajtja előtt lehetett megváltoztatni, amely nekünk azért nem volt ideális, mivel általában egy héttel a kontinenstorna előtt rendezik a hazai válogatót. A hétvégi kongresszuson külön napirendi pont volt, és el is fogadták, hogy mostantól az Európa-bajnokság hetén, hétfő éjfélig lehet díj ellenében módosítani a listát, így a válogatón elért eredmények tükrében változhat a magyar válogatott Eb-kerete is.

Döntés született arról is, hogy az ECA mindent megtesz annak érdekében, hogy a kajak-kenu felkerüljön a programra a 2022-es müncheni multisport Európa-bajnokságon. Ha szükséges, akkor Duisburg ezért visszalép a 2021-es Európa-bajnokság megrendezésétől is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók