Európa-bajnok lett a Bánki, Jenei duó

Eb zárás

Újabb aranyérmet szerzett vasárnap a magyar válogatott Bulgáriában, az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon. Bánki Lilla és Jenei Virág párosa az ifjúsági női kajakosok 1000 méteres versenyszámában iskolázta le a mezőnyt. Vasárnap, az 1000- és a 200 méteres döntők során összesen 7 érmet szereztek a mieink a kontinensviadalon.

A friss Európa-bajnok női páros könnyedén győzött, a második helyen befutó fehéroroszok és a harmadik helyen érkező németek több mint 4 másodperccel mentek gyengébb időt a Bánki, Jenei duónál.

Az U23-as korosztályban, női kajakban szintén kiválóan szerepelt Bodonyi Dóra is 1000 méteren. A Közgép SE versenyzője ezüstérmes lett a fehérorosz Krisinya mögött, ezzel a felnőtt Európa-bajnokság után a korosztályos kontinensviadalon is második lett.

Szintén ezüstérmes lett a Lucz Noémi, Szénási Zsófia kettős az U23-as női kajakpárosok között, ők 8 tizeddel kaptak ki egy ígéretes német egységtől.

1000 méteren a férfi kajakos szakág is több érmet gyűjtött. Második lett Gacsal Ákos, Noé Zsombor, Vass Péter és Bogár Gábor K-4 1000 méteren, előttük az oroszok nyertek, míg a Noé, Vass páros harmadik lett egy cseh és egy szerb egység mögött.

Az ifik kajakosok között pedig Gecse Márton második lett K-1 1000 méteren, míg a Szendy Márk, Csokor Erik ifjúsági férfi páros Európa-bajnoki bronzérmet szerzett ugyanezen a távon.

A magyar válogatott a hétvége során három Európa-bajnoki címet, összesen 16 érmet szerzett, annak ellenére, hogy az utánpótlás legjobbjai nem vettek részt a kontinensviadalon. Az A-válogatott 2 hét múlva Minszkben, az ifjúsági és U23-as világbajnokságon szállhat majd vízre, ha minden igaz.

“Voltak olyan versenyszámok, ahol az otthoni válogató 5-6. helyezettje állt rajthoz Plovdiban, B-, illetve C-csapattal vettünk részt ezen az Európa-bajnokságon, a válogatottba még serdülők is szerepeltek. Ehhez képest fantasztikus teljesítmény, hogy 16 érmet gyűjtöttünk és mind a négy szakágban szereztek érmet a fiatalok. Ha két hét múlva a terveknek megfelelően megtartják a minszki világbajnokságot, akkor ott igazán komoly eredményeket érhetünk el, mert nem kispályás versenyzőket hagytunk most otthon” – mondta Hüttner Csaba, aki arra utalt, hogy a fehéroroszok azzal fenyegetik a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséget, hogy nem rendezik meg az utánpótlás világbajnokságot, mert tegnap a teljes felnőtt férfi kajakos és kenus csapatukat eltiltották, doppingolás miatt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók