Érem- és jégeső Plovdivban

HAJRÁ

Már az első döntős napon született két magyar aranyérem az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon. A délutáni program pénteken három órás csúszással kezdődött egy hatalmas jégeső miatt a bulgáriai Plovdivban, ahol teniszlabda nagyságú jegdarabok hullottak az égből.

2 arany-, 1 ezüst és 6 bronzérem jutott pénteken az utánpótlás válogatottnak Plovdivban. U23 női K-4 500 méteren győzni tudott a Lucz Noémi, Nagy Flóra, Simán Fanni, Szénási Zsófia összetételű egység és szintén ebben a korosztályban szerzett aranyérmet Lucz Noémi és Szénási Zsófia ötszáz párosban.

Jól szerepelt a férfi négyes is ugyanezen a távon, ugyanebben a korosztályban. Doba Richárd Alfréd, Gál Péter István, Czompa Tibor és Bárdfalvi Márk ezüstérmet szerzett.

Bronzérmes helyen végzett 500 méteren: C-1-ben Bragato Giada az ifik között; Silhoczki Ádám és Szőke Attila az ifjúsági kenus párosok versenyében; Szendy Lilla Katalin és Gamsjager Lisa-Maria pedig K-2 női ifjúságiban.

“A délutáni program egy brutális jégeső miatt három órát csúszott. Olyan ítéletidő volt, hogy teniszlabda nagyságú jég hullott az égből – adott gyors helyzetjelentést Plovdivból Hüttner Csaba, utánpótlás szövetségi vezetőedző, még péntek délután.

A csúsztatott péntek délutáni programban bronzérmet szerzett ifjúsági női K-4-ben Bánki Lilla, Jenei Virág, Szendy Lilla és Gamsjager Lisa-Maria, valamint Bogár Gábor az U23-as férfi kajakosok között és a Noé Zsombor, Vass Péter összeállítású U23-as férfi kajakpáros is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók