Mégse

Egy világbajnok karácsonya

Szombaton edzett utoljára karácsony előtt Birkás Balázs. A szegediek kétszeres világbajnok kajakosa egy kis betekintést engedett abba, hogy miként néznek ki egy élversenyző napjai az ünnepek alatt.

Hír

„Holnap edzünk utoljára – mondta pénteken a szegedi klub Facebok-oldalán a 22 éves sportoló.

Én ilyenkor szeretem meghúzni az utolsó napokat,

mert a karácsony hete és az új év első néhány napja egy kicsit lazább, utána azonban újra elkezdjük a kemény munkát.”

A karácsonyi ajándékok jelentős részét már megvette, töbek között erre is jó volt a dél-afrikai edzőtábor, ahol nemrég volt csapattársaival.

„Letudtam még Afrikában az ajándékok nagy részét, de egy-kettőt még kell vennem a családtagoknak. Dél-Afrikában egyébként nagyszerűen éreztem magam, tökéletes körülmények között edzettünk, és remélem, hogy tavasszal és a versenyeken kijön majd az a kemény munka, amit ott végeztünk.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#capepoint #southafrica #nodrone #traningcamp #instatourist #birkasbalazs

Balazs Birkas (@b1st) által megosztott bejegyzés,

A világ- és Európa-bajnok kajakos elárulta azt is, hogy az ünnepek alatt neki egyáltalán nem kell figyelnie arra, hogy mit és mennyit eszik. „Bármennyit ehetek ilyenkor, nem vagyok egy hízékony típus, inkább azzal szoktam küzdeni, hogy jöjjön még rám néhány deka” – mondta Birkás Balázs, aki karácsonykor a halászlére esküszik.

Információk a világbajnokságról

Alábbiakban az augusztus 21. és 25. közötti, szegedi, olimpiai kvalifikációs világbajnoksággal kapcsolatosan közlünk információkat. Kérünk mindenkit, hogy közös érdekünkben a lentiek alapján járjanak el!

Hír

Tisztelt Érdeklődők!

A világbajnokság jegyeinek értékesítése még februárban megkezdődött. Sajnos, a hivatalos jegyeladó portál mellett más internetes felületen is hozzá lehet jutni a belépőkhöz. Ilyen például a viagogo weboldala. Ezeken a site-okon jóval magasabb áron értékesítik a jegyeket, melyek valódiságáért sem vállaljuk a felelősséget! Kérünk mindenkit, hogy a szeged2019.hu weboldalon vegye meg a belépőt.

Emellett tisztelettel kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint e-mailben érdeklődjenek a világbajnoksággal kapcsolatos részletekről. Alábbiakban közreadjuk a megfelelő területek elérhetőségét, minden kérdésre választ adunk ezeken a felületeken keresztül. Köszönjük!

info@mkksz.hu (minden általános információ)

kajakkenu@hbmp.hu (jegyvásárlással kapcsolatos információk)

press@szeged2019.com (sajtó munkatársaival való kapcsolattartás)

accommodation@szeged2019.com (szállással kapcsolatos kommunikáció)

 

Meglepetéssel rajtolt a maraton-ob

A férfi kajakosok egyesében meglepetésre Mészáros Márton legyőzte Boros Adriánt a Győrben zajló maraton országos bajnokság nyitónapján.

Hír

A 30 kilométeres finálé végén csupán egy másodperc döntött a két versenyző között. „Sokáig négyen mentek az élen, de az utolsó futószakaszhoz már csak hárman érkeztek: Mészáros Márton, Boros Adrián és Aranyosi Gábor – kezdte a beszámolót Weisz Róbert szövetségi kapitány. – A célegyenesbe együtt fordultak be, ketten meg tudtak lépni, az utolsó 150 méteren indított egy nagy hajrát Marci, Adrián tudott vele menni, de amit a hajrá indításakor megszerzett fél métert, azt a végéig meg tudta tartani az éllovas.

Egy nagyon színvonalas verseny volt.”

A bronzérmet Aranyosi nyakába akasztották.

Nem volt alacsonyabb a nívó a női kajak egyesek 26 kilométeres döntőjében sem, ahol az első három helyezett nagyon gyorsan ellépett a mezőnytől. Czéllai-Vörös Zsófia, Kiszli Vanda és Csay Renáta hajójában megszámlálhatatlan világbajnoki cím pihent, ez meg is látszott a versenyen.

„Az utolsó futószakaszig ők együtt mentek, ekkor a vízreszállásnál egy hosszú, 500 méteres hajrát indított Zsófi, az itt kialakult néhány méteres különbség pedig a célig megmaradt” – kommentálta Weisz Róbert a Czéllai-Vörös, Kiszli, Csay sorrendet.

Czéllai-Vörös Zsófia boldogan adott interjút a győzelem után

A kenu egyeseknél két, a kajakosokéhoz képest sima győzelem született. A férfiaknál a táv feléig együtt ment Laczó Dániel és Nagy Gergely Balázs, a negyedik futásnál szakította le Laczó ellenfelét, és ért be elsőként a célba, a harmadik itt Török Aurél lett.

A teljesség kedvéért meg kell említeni, hogy a tavalyi vb-dobogós Dóczé Ádám, valamint Kövér Márton nem indult el egyesben, ők szombaton párosban állnak majd rajthoz, de Laczó és Nagy Gergely is elindul párosban is.

Laczó Dániel magabiztosan nyert

A női kenusoknál nagyon gyorsan szétszóródott a mezőny, az ifjúsági korú Horányi Dóra több mint két és fél perc előnnyel nyert Bonyai Regina előtt, míg a harmadik Sztolyka Rita lett.