Dupla-dupla vasárnap reggel

Vasárnap reggel ifjúsági kajakosaink és kenusaink ismét tettek arról, hogy ámuljon a kajak-kenus világ. Fiú K-2-ben és C-2-ben is kettős magyar siker született: előbbiben Petró Erik és Mayer Keán párosa nyert az Ács Péter, Erdőssy Csaba kettős előtt, míg kenuban Hajnal Jenő Kristóf és Takács Mihály Áron duóját megelőzve Koleszár Zoltán és Moldován Milán diadalmaskodott.

Ennél jobban nem is kezdhették volna a vasárnap reggelt versenyzőink, ifjúsági kajakosaink és kenusaink újra megadták az alaphangot a felnőtt versenyekhez – méghozzá egy dupla duplával, mert K-2-ben és C-2-ben is kettős magyar siker született.

A kajakosok mezőnyében Petró Erik és Mayer Keán duója óriási fölénnyel nyerte meg a versenyt, szinte már a táv elejétől kezdve ők irányítottak, és gyorsan lerázták magukról a mezőnyt, míg Ács Péter és Erdőssy Csaba jó darabig a britekkel harcolt az ezüstérmes pozícióért.

„A rajtunk úgy sikerült, ahogyan elterveztük, nem volt fennakadás az első fordulóban. Az első futás után mentünk egy jó iramot, és hallottam, hogy ezt nem bírják el a többiek. Ettől meg is jött az erőm, és mondtam Rikinek, hogy induljunk be, onnantól pedig ment minden könnyedén” – mondta Mayer Keán, aki biztos volt benne, hogy az egyéniben már bronzérmes párja, Petró Erik jól bírja a versenyt.

„Pedig reggel nagyon fáradtnak éreztem magam. Féltem is tőle, hogy nem bírom ki, szenvedős lesz a verseny, de hál isten az elején eldöntöttük, és tudtuk menni a saját iramunkat. Nem számítottam rá, hogy ennyire kiemelkedünk a mezőnyből” – magyarázta Petró Erik. De Ács Péter és Erdőssy Csaba is nagyon elégedett lehetett, hiszen a britek lerázva magukról a második helyet szerezték meg.

Az ifjúsági kenusoknál Ludasi Róbert tanítványai, az egyéniben ezüstérmes Koleszár Zoltán és Moldován Milán győzött a Hajnal Jenő Kristóf, Takács Mihály Áron kettős előtt – méghozzá óriási fölénnyel.

„A rajtunk nagyon jól sikerült szerencsére, így az első fordulóba már elsőként tudtunk beérni. Fölfelé még azt hittem, hogy a lengyel páros jön mellettünk, aztán visszanéztem, és láttam, hogy a másik magyar párossal vagyunk ketten elől. Aztán megbeszéltük, hogy összedolgozva váltott vízen hagyjuk ott a mezőnyt, és ez sikerült is – magyarázta Koleszár Zoltán, aki szerint az döntötte el a versenyt a javukra, hogy jóval frissebbek voltak. – A végére tudtunk tartalékolni és egy robbantással le is rendeztük a versenyt. Nagyon örülök, hogy hazai közönség, a családom, a barátaim, a szomszédaim előtt tudtunk nyerni.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók