Dombi Rudolf új szerepben

Az idén visszavonult Dombi Rudolf nem sokáig maradt távol a kajak-kenutól – amellett, hogy a Magyar Diáksport Szövetség területi képviselője, mostantól a Budapesti Kajak-Kenu Szövetség főtitkáraként és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség budapesti régiójának koordinátoraként is dolgozik az olimpiai bajnok egykori kajakos.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a tavaly előtti decemberi közgyűlésén döntött arról, hogy régiós titkárságokat hoz létre, Kadler Gusztáv szerint az elején voltak ugyan kisebb zökkenők és félreértések, de már jó úton járnak. „Az első évre kitűzött célokat maximálisan sikerült teljesíteni. Felálltak a régiók, egyre nagyobb önállósággal rendelkeznek, nagyon sok előnye van annak, hogy szűkebb szinten is mozgatják ezek a régiók a sportágat. Például saját, kisebb költségvetésű versenyeket tudnak szervezni, továbbképzéseket tartanak edzőknek, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a világ élvonalában maradjon a magyar kajak-kenu” – mondta a regionális fejlesztésekért felelős alelnök.

Több korábbi nagyszerű versenyző is kapott koordinátorként egy-egy régiót, a világbajnok Boros Gergely például az Alsó-Duna régióban tevékenykedik és mellette már az összes többi régió munkájának összehangolásában is részt vesz.

„Amióta megalakult az a régió, azaz tavaly nyár óta dolgozik ott Boros Gergely, és az egyik leglelkesebb koordinátorunk. De egyébként is igyekszünk figyelni az értékeinkre és a kajak-kenu sikeressége érdekében a sportágon belül tartani a visszavonult élversenyzőket” – utalt Kadler Gusztáv arra, hogy Boros Gergely mellett Dombi Rudolf is hasonló szerepet kapott, az idén visszavonult kajakos a budapesti régió titkára lett.

„Hogy miért pont rá esett a választásunk? Miután bejelentette, hogy befejezi a pályafutását, szerettük volna, hogy ne távolodjon el a kajak-kenutól. Rudi aktív, lelkes, hozzáértő, rendelkezik helyismerettel, ismeri a versenyzőket és nem mellékesen olimpiai bajnokként egy példakép, így minden adott arra, hogy remekül el tudja látni a feladatot” – indokolt Kadler Gusztáv

Do.mbi Rudolf pont egy ilyen civil életre vágyott akkor, amikor az év elején bejelentette, hogy befejezi aktív sportpályafutását. „Nagyon tetszik ez az irány, rengeteg új inger ér, sokat tanulok, teljesen más, mint az eddigi életem. Nagyon jó döntést hoztam, persze ez nem azt jelenti, hogy ne éreztem volna magam nagyszerűen a fantasztikus pályafutásom alatt” – mondta London olimpiai bajnoka, aki amellett, hogy a Magyar Diáksport Szövetség területi képviselője, most már a Budapesti Kajak-Kenu Szövetség főtitkára és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség budapesti régiójának koordinátora is.

Hogy mi lesz a feladata Dombi Rudolfnak a kajak-kenun belül? „Bár a telepek már rendbe vannak téve, de az infrastruktúrát még lehet mindenhol fejleszteni, emellett a gyerekek toborzására marketing tervet fogok készíteni, népszerűsítem a vízivándor táborokat, fejlesztem a tehetségkutató programot úgy, hogy egyfajta régiós válogatottat kell létrehozni, amelybe meg kell találni a tehetséges fiatalokat.”

Dombi Rudolf aktív sportpályafutása utáni új életéből persze nem hiányozhat a mozgás. „Sportos maradtam, kocogok, úszok, és már több időm van focizni is. Korábban a sérülések elkerülése végett kevesebbszer jártam el, be is rögzült, hogy féltettem magam a pályán, ez még kicsit mindig megvan, de legalább már többet tudok focizni. A hideg azért nem hiányzik, de ha melegszik majd az idő, mondjuk 15 fok lesz, akkor kajakozni is le fogok menni, mert azért vágyom már arra, hogy vízen legyek.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók