Csay Renáta 19. világbajnoki címét nyerte

Feltette a koronát a magyar csapat teljesítményére Csay Renáta és Czéllai-Vörös Zsófia a Portugáliában megrendezett maraton kajak-kenu világbajnokság zárónapján.

Vasárnap a párosok versenyeit rendezték meg a vébén, amelyen az ifiknél, az U23-asoknál és a zárónapig a felnőtteknél is minden női kajakos számban kettős magyar győzelem született. Felnőtt párosban is magyar aranyéremnek örülhettünk, ugyanis a Csay, Czéllai-Vörös kettős nagyon magabiztosan nyert, ezzel Csay Renáta a 19. maraton világbajnoki címét gyűjtötte be, amely új rekord. Czéllai-Vörös Zsófi pedig a második aranyérmét nyerte a mostani vébén, ugyanis az U23-asok között is győzni tudott.

Itt sem hiányzott sok a kettős magyar sikerhez, a Kiszli Vanda, Mihalik Sára kettős ugyanis a második helyen haladt, amikor elszakadt a hajó kormánybovdene, így a magyar egységnek fel kellett adnia a versenyt.

A férfi kajak párosoknál és kenusoknál is egyaránt született magyar ezüstérem, előbbiben a Boros Adrián, Solti László, utóbbiban a Koleszár Zoltán, Balla Levente kettős végzett a második helyen, Borosék pedig 29,8 kilométeres versenyzés után csupán 0,6 másodperccel maradtak le az első helyről. A kenusoknál Laczó Dániel és Dóczé Ádám a negyedik, a kajakosoknál pedig Mészáros Márton és Aranyosi Gábor a hetedik helyen ért célba.

A magyar válogatott egészen fantasztikus teljesítményt nyújtva, hat arany-, kilenc ezüst- és három bronzéremmel toronymagasan az éremtábla élén végzett, tehát összesen 18 érmet nyert, a második spanyolok nyolc éremmel zártak. A vb legeredményesebb nemzete és a legeredményesebb női kajakos nemzete díjat is Magyarország nyerte el.

„Az eredmények magukért beszélnek – kezdte Weisz Róbert felnőtt maraton vezetőedző. – Az nekem külön öröm, hogy minden szakágban nyertünk érmet, és az is, hogy a férfi kenusoknál Kövér Marci hiányában is sikerült a dobogóra állni egyesben és párosban is, ez azt jelenti, hogy jönnek a fiatalok. Női kenuban az Eb-n gyengébben szerepeltünk, de most ott is sikerült érmet szerezni. A női kajakosok teljesítménye magáért beszél, hiszen minden számot megnyertünk, a férfiaknál pedig Boros Adriánék ismét bebizonyították, hogy továbbra is a világ élvonalába tartoznak.”

Weisz Róbert a legeredményesebb nemzetnek járó díjjal

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók