Budapest ICF kongresszust rendezhet

Újraválasztották

2018-ban a magyar fővárosban lesz a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) kongresszusa, többek között erről is döntöttek a sportág küldöttjei Bakuban. Az idei tisztújításon a következő olimpiai ciklusra ismét az eddigi elnök, a spanyol Jose Perurena Lopez kapott bizalmat.

Szombaton este zárult le a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség 36. Kongresszusa Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Magyar szempontból a legfontosabb hír, hogy a rendkívül rangos eseménynek két év múlva a magyar kajak-kenu sportág lehet majd a házigazdája.

A tisztújítás során ismét bizalmat kapott, így már harmadik olimpiai ciklusának kezdhet neki az eddigi elnök, a spanyol Jose Perurena Lopez, aki újraválasztása után beszédében elmondta, hogy rendkívül büszke azokra a csütörtökön elfogadott szervezeti változásokra, amelyek biztosítják a sportág globális képviseletét az ICF-en belül.

A legfontosabb újítás, hogy a kontinentális kajak-kenu szövetségek elnökei mostantól bekerülnek az ICF végrehajtó bizottságába.

“Óriási megtiszteltetés, hogy a Tokiói olimpiáig vezethetem a sportágat, hiszen eddig is az egész életem a kajak-kenuról szólt. Nagyon örülök, hogy a csütörtöki rendkívüli kongresszuson a küldöttek megszavazták az új irányítási struktúránkat. Szintén fontos előrelépés, hogy már nemcsak a vízen, hanem az elnökségben is egyre inkább megvalósul a nemek egyenlősége, ezt bizonyítja az is, hogy az idei tisztújításon éppen annyi hölgy szállt harcba az alelnöki pozíciókért, mint ahány férfi kolléga” – mondta Jose Perurena, aki beszédében megköszönte az azeri kajak-kenu szövetségnek a kongresszus lebonyolítását is.

Újraválasztották alelnöknek a franciák háromszoros olimpiai bajnokát, Tony Estanguet-et, szintén alelnök lett a Német Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Thomas Konietzko is. Az ICF eddig első alelnökének, Vaskuti Istvánnak a helyére pedig a Dél-Amerikai Kajak-Kenu Szövetség női vezetője, az argentin Cécilia Farias került.

A fontosabb tisztségek közül említésre érdemes, hogy az ICF pénztárnoka továbbra is az olasz Luciano Buonfiglio marad, valamint megtartotta pozícióját a gyorsasági bizottság élén a kanadai Frank Garner is, aki ezen a szavazáson szoros versenyben múlta felül Moszkva olimpiai bajnokát, Vaskuti Istvánt.

A kongresszus döntött arról is, hogy Stand Up Canoe néven új szakágat hozz létra az ICF berkein belül.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók