Birkás: Minden lehetőség adott számomra

A Héraklész-gálán az egyéni sportágak csapatversenyében a második helyen végzett a K-2 200 méteren 2017-ben és 2018-ban is világbajnok Birkás Balázs, Balaska Márk kettős, hiszen utánpótláskorú, U23-as versenyzőként nyerték aranyérmeiket a felnőttek között. A 22 éves Birkás Balázs szerint a legjobb kezekben van Hüvös Viktornál, és szegediként extra motivációt jelent számára az idei világbajnokság, amely egy lépcsőfok lehet legfőbb célja, az olimpiai bajnoki cím felé.

„Őszintén szólva nem gondoltuk, hogy díjazni fognak bennünket – kezdte az InfoRádió Víztükör című adásában Birkás Balázs, visszautalva a Héraklész-gálára. – Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen sok kiváló fiatal sportoló közé meghívtak bennünket. Rengeteg fantasztikus magyar sporteredmény született az idén, tényleg nagy szó már az is, hogy a díjazottak között voltunk.”

Birkás (balról a második) és Balaska (balról a harmadik) a Héraklész-gálán

A fiatal kajakos az idén is egyesben, párosban és négyesben is szeretne nagyot dobni. „A tájékoztatón egyesben a döntőbe kell kerülni, és az alapján lesznek összerakva edzéseken a négyesek. Ezt követően lesz összeállítva egy szövetségi négyes, amit ki lehet hívni. Mi arra törekszünk Márkkal, hogy hozzuk a jó eredményt a tájékoztatón, és be tudjunk ülni ebbe a szövetségi négyesbe.”

A válogatókon ugyanúgy az egyes és a páros is fő cél lesz számára, és szeretne elindulni az Európa Játékokon, valamint a világbajnokságon is, amelyet az idén Szegeden rendeznek, szegediként ez extra motivációt ad Birkásnak. „Nagyon várom a vébét. Igazi szegedinek vallhatom magam, hiszen

egyedül a klubunk elnöke lakik nálam közelebb a vízitelephez.

Hogy a mindennapokban gondolunk-e a vébére? Természetesen igen, de inkább a részfeladatokra, a kitűzött célokra figyelünk, mert a hétköznapokban az visz előre, de az egész munkánkat nyilván a szegedi világbajnokság határozza meg.”

Szerinte jó kezekben van Hüvös Viktornál

Birkás Balázs szerencsésnek vallja magát, hogy Szegeden készülhet napról napra. „Nagyon jó helyen, remek közegben vagyok, örülök, hogy a válogatott gerincével együtt Hüvös Viktor irányítása alatt dolgozhatok. Minden lehetőség adott számomra, hogy kijussak az olimpiára, és ott bármilyen eredményt elérjünk. Remélem, hogy egyszer akár olimpiai bajnok is lehetek.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók