Az esélyesek nyugalmával

Az esélyesek győzelmével zárult a maratoni országos bajnokság első napja Győrben, ahol a 2015-ös világbajnokság legjobbjai, Boros Adrián, Csay Renáta és Kövér Márton diadalmaskodtak.

Megkezdődött az idény maratoni versenyzőink számára is, akik Győrben a magyar bajnokságon szerepelnek. Az első nap nem borult a papírforma, mindegyik szakágban az esélyesek nyertek.

Férfi kajakban Boros Adrián és Máthé Krisztián hamar meglépett a mezőnytől, fej-fej mellett haladtak, és csak az utolsó célegyenesben vitték dűlőre a versenyt. A tavaly Solti Lászlóval K-2-ben világbajnoki címet ünneplő Boros Adriáné lett az aranyérem. A nőknél ezúttal sem volt Csay Renátának riválisa. A győriek tizenhatszoros világbajnoka az első kör végén ellépett a mezőnytől és „magányos” győzelmet aratott, ahogyan a férfi kenusoknál Kövér Márton is a második körben maga mögött hagyta a többieket és viszonylag hamar eldöntötte a versenyt. A második helyért egy darabig Dóczé Ádám és Nagy Gergely Balázs még külön küzdelmet folytatott, ám előbbi egy robbantást követően le tudta szakítani riválisát. A női kenusoknál is hamar szétcsúszott a mezőny, az aranyat a tiszaújvárosi Bragato Giada szerezte meg.

Maraton magyar bajnokság, Győr

Férfiak. K-1: 1. Boros Adrián (Tolnai Vízmű), 2. Máthé Krisztián (UTE), 3. Aranyosi Gábor (Merkapt-Mekler SE). C-1 Kövér Márton (Merkapt-Mekler SE), 2. Dóczé Ádám (Csepeli Indotek), 3. Nagy Gergely Balázs (UTE)

Nők. K-1: 1. Csay Renáta (Graboplast Győri VSE), 2. Kiszli Vanda (Atomerőmű SE), 3. Miskó Noémi (KSI SE). C-1: 1. Bragato Giada (TKKSE), 2. Bónyai Regina (Bajai Vízisport), 3. Kisbán Zsófia (Lágymányosi Spari)

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók