A világbajnokság hősei Budapesten folytatják

vízisprint

Szeptember 1-jén a világ leggyorsabb kajak-kenusai a Városligeti-tavon mutatják meg, hogy mire képesek 100 méteren. A Red Bull Vízisprinten a közönség több hazai versenyzőnek is drukkolhat majd, köztük az elmúlt hétvégén két világbajnoki aranyérmet szerző Kárász Annának, a K-4 500 méteren világbajnoki bronzérmes Tótka Sándornak, valamint a K-2 200 méteren győztes Birkás Balázsnak és Balaska Márknak. De az eseményre elfogadta a meghívást például a cseh Martin és Petr Fuksa, a francia Maxime Beaumont, a lengyel Marta Walczykiewicz és a szerb Marko Dragosavljevics is.

Igazán különleges programmal indul az ősz a Városligetben. A sokak által kedvelt csónakázó-tó szeptember 1-jén magasabb fokozatra kapcsol, és a leggyorsabb kajak-kenus versenyzők veszik birtokba, hogy egy egyedi 100 méteres pályán csapjanak össze egymással. A festői környezetben megrendezett Red Bull Vízisprint felfokozott izgalmakat, kiélezett és sokszor pikáns küzdelmeket ígér a látogatók számára. A jelenleg leggyorsabb magyar kajakos, Birkás Balázs például összecsap majd saját párjával, Balaska Márkkal.

„A 100 méter annyira rövid és gyors, hogy itt tényleg minden az erőről és a jó idegekről szól. Ezen a távon akár még az is kijöhet, hogy fizikailag én vagyok kettőnk közül az erősebb és előfordulhat, hogy elkapom Balázst – mondta Balaska Márk. – Nagyon várom az eseményt, szerintem hatalmas reklámja lesz ez a sportágunknak. Örülök annak is, hogy a Red Bull Vízisprinten élőben láthatnak majd azok is kajakozni, akik szurkolnak nekem, de a világversenyekre nincs lehetőségük elkísérni” – tette hozzá a Birkás Balázzsal párosban már kétszeres világbajnok versenyző.

A rendezvényen a közönség nemcsak a kajak-kenu nagyágyúinak szoríthat majd, mert izgalmakból a parton sem lesz hiány. Az Red Bull Vízisprinten többek között extrém triál bemutatókkal várjuk az érdeklődőket, a legbátrabbak pedig a vízisport-eszközöket is kipróbálhatják. Az eseményen tiszteletét teszi a sportág számos magyar legendája, köztük Storcz Botond és Kammerer Zoltán is. A Red Bull Vízisprint helyszíni szakkommentátora pedig az ország egyik legismertebb sportriportere, Méhes Gábor lesz. 

Szeptember 1-jén 14:00 órától érdemes lesz kilátogatni Budapest szívébe, ahol garantáltan maradandó élményben lehet része a közönségnek. A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma korlátozott, ezért azok elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók