A Medveczky, Csipes kettős nyerte a párost

A férfiaknál az egyes 1000 méteres számokban Kopasz Bálint és Kiss Tamás győzött a szegedi válogatón, így valószínűleg ott lehet a jövő heti, belgrádi Európa-bajnokságon. A női kajak párosok versenyét a Medveczky Erika, Csipes Tamara kettős nyerte.

A nap első döntőjében K1 1000 méteren nem született meglepetés, Kopasz Bálint viszonylag simán, magabiztos versenyzéssel nyerte a király számot. „Az volt a taktikám, hogy 500-nál indulok egy nagyot, és ez bejött. A végén még volt bennem erő, ennek külön örülök. Elképzelhető, hogy 500 egyes helyett 1000 párost megyek Dombvári Bencével és az 1000 négyesen is gondolkozom” – mondta Kopasz Bálint, aki az Európa-bajnokságon is a dobogóra szeretne állni Belgrádban.

Férfi kenu egyes 1000 méteren Kiss Tamás és Bodonyi András – akárcsak a rangsorolón – hatalmas csatát vívott, csak ezúttal Kiss ment el az elején, Bodonyi a végére feljött, de nem tudta már megelőzni az olimpiai bronzérmes kenust, így Kiss indulhat az Eb-n.

„Az első 800 méterrel nagyon elégedett vagyok, utána azonban bekötött az alkarom, ilyen még nem fordult elő velem. Kaptam egy pofont a világkupán, hogy ez így nem fog menni, szégyelltem magam, hogy nem jutottam a döntőbe hazai közönség előtt, szerencsére ezt sikerült rendeznem magamban, mostanra pedig összeállt a mozgásom. Érdekes, hogy évek óta azért küzdök, hogy egyest tudjak menni, most kijutottam az Eb-re, mégsem volt az az érzésem, amikor kiszálltam a hajóból, amit vártam, ezek szerint ezt még emésztenem kell” – nyilatkozta Kiss Tamás.

A női kajakosok 500 méteres páros versenyében Medveczky Erika és Csipes Tamara több mint másfél másodperccel győzött a Szabó Gabriella, Bodonyi Dóra kettős előtt. „Beragadtunk a rajtnál, de utána minden a tervek szerint alakult. Azért ez benne volt a pakliban, mert egyikünknek sem a rajt az erőssége, és csak két edzést tudtunk együtt megcsinálni. Jól érzem magam, elégedett vagyok a mai és a tegnapi teljesítményemmel is” – mondta Medveczky Erika, aki egyesben második lett pénteken Kozák Danuta mögött.

A szülés után visszatért Csipes Tamara nyilatkozata a videó második felében:

A férfiak ugyanezen számában a Somorácz Tamás, Mozgi Milán kettős egy fél hajó előnnyel diadalmaskodott. „Amikor kiderült, hogy nem kerülök be a négyesbe, akkor kicsit mélypontra kerültem, de ez a győzelem önbizalmat adott. Az akarattal nyertük meg ezt a nagyon kemény pályát” – nyilatkozta Somorácz Tamás.

A férfi kenu párosoknál 200 méteren nem született meglepetés, a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám egység hatalmas fölénnyel, több mint két másodperccel győzött, míg a női kenu egyesek ugyanezen távján a három legjobb magyar versenyző végzett az első három helyen Balla Virág, Takács Kincső, Lakatos Zsanett sorrendben.

A válogató vasárnap zárul, a hivatalos Eb-keretet hétfőn hirdeti ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók