“A bizonytalannál jobb a biztos rossz”

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Sportolói Bizottságának elnökével, Medveczky Erikával beszélgettünk arról, hogy 2021-ben rendezik meg a tokiói olimpiát. A sportág örökös bajnoka szerint a versenyzők számára nagy megnyugvást jelenthet, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bejelentése után megszűnt a bizonytalanság.

Tavaly a szegedi világbajnokságon két aranyérmet nyert női kajakban Medveczky Erika, aki éppen a 2016-os riói játékok után robbant be a közvetlen nemzetközi élmezőnybe olimpiai számokban. A nyolcszoros világbajnoknak idén jó esélye volt arra, hogy életében először olimpiai résztvevő lehessen.

“Nem vagyok már fiatal versenyző, négy évvel ezelőtt vettem egy nagy levegőt, és megfogadtam, hogy a tokiói olimpiáig mindenképpen kitartok. Ebből a négy évből éppen néhány perce lett öt” – mondta Medveczky Erika.

A Honvéd versenyzőjét ennek ellenére megnyugtatja a NOB mai döntése.

“Úgy vagyok vele, hogy jobb a biztos rossz, mint a bizonytalanság, és ezzel nem vagyok egyedül a versenyzők közül. Most már legalább tudjuk, hogy az idei olimpiát elhalasztják a világjárvány miatt. Tegnap, mint a Sportolói Bizottság elnöke, megkértem a felnőtt válogatott tagjait, hogy töltsenek ki egy online kérdőívet. A válaszadók 76%-a úgy nyilatkozott, nem tartja elképzelhetőnek, hogy idén olimpiát rendeznek, de ha mégis, akkor felkészül rá.”

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) tegnap jelentette be, hogy megvan a forgatókönyve arra az esetre, ha elhalasztják a tokiói olimpiát, így hamarosan döntés születhet arról, hogy hogyan folytatódik az idei kajak-kenu szezon.

“Várjuk az ICF döntéseit, mert

szükségünk van új célokra.

Ha bejelentik, hogy mikor és milyen világversenyeket rendeznek meg 2020-ban, akkor az egy olyan biztos pont lehet a sportolók számára, amihez tudnak igazodni.”

A Csipes Ferenc vezette női kajakos csoport – amelyek Medveczky Erika is tagja – szombat hajnalban ért haza a dél-afrikai edzőtáborból. A sportolónő azóta házi karanténba vonult a saját lakásába csoporttársával, Pupp Noémivel együtt. Mindkettőjükön végeztetett koronavírus-tesztet vasárnap az MKKSZ, de a vizsgálatok eredménye a laborok terheltsége miatt még nem érkezett meg.

“Noémi átmenetileg hozzám költözött, most ugyanabban a házban lakunk, mint a vőlegényem, de külön emeleten. Amióta hazaértünk az edzőtáborból, azóta a párommal és a családommal gyakorlatilag nem találkoztam, csak a lépcsőházban kiabáltunk át egymáshoz. A családtagjaim vásárolnak ránk, így boltba nem járunk, csak autóval megyünk el minden nap a teljesen kihalt Honvéd vízitelepre, majd edzés után jövünk haza. Ez nyilván nem a legkellemesebb így, de fő a biztonság, ráadásul tudom, hogy

rengetegen vannak most olyanok, akik ennél sokkal nagyobb nehézségekkel küzdenek”

– tette hozzá az MKKSZ Sportolói Bizottságának elnöke.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók