A bajnokságon kialakult az ORV-csapat

A hét végén Szegeden rendezték meg az ifjúsági és U23-as magyar bajnokságot, amely a 2000-2001-2002-es születésűek számára válogató volt az ORV-re, míg az U23-as mezőny tagjai a magyar bajnoki címekért és a jövő évi válogatottságért küzdöttek.

Ifjúsági és U23-as világbajnokságon túl, felnőtt világbajnokságon innen van még a hazai kajakos és kenus mezőny. Az U23-as korosztályból többen is érdekeltek lesznek az augusztus végi racicei világbajnokságon, így ezúttal a saját korosztályuk bajnoki küzdelmeit kihagyták, s készülnek az előttük álló nagy összecsapásokra. Így volt ezzel többek között Kopasz Bálint, Hajdu Jonatán, Fekete Ádám, Lucz Dóra, Takács Tamara vagy éppen Balla Virág is. De távollétükben is nagy csaták zajlottak a szegedi Maty-éren.

Férfi kajakban éremhalmozó volt Koleszár Mátyás és Németh Viktor Máté is. A BHSE versenyzői közül előbbi négy arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert, utóbbi pedig négy győzelemmel és egy harmadik hellyel zárta a hétvégét. De a háromszoros aranyérmes Ceiner Bálint és Noé Zsombor is sokszor megfordult a dobogón – utóbbival kapcsolatban érdekesség, hogy K-1 200 méteren bronzérmes lett.

A kenusoknál a szegedi Bodonyi András versenye volt ez a bajnokság: C-1 500, 1000 és 5000 méteren is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. C-2 1000 méteren pedig bravúrosan szerepelt a friss ifjúsági világbajnok Slihoczki Ádám és Szőke Attila, akik egy korosztállyal feljebb versenyezve több mint két másodperccel verték az U23-as mezőnyt.

Női kajakban Horváth Noémi nyerte a K-1 500 métert, de dobogóra állhatott 1000 és 5000 méteren is, míg a csapathajókban halomra nyerték magukat az UTE-s lányok, a 200 egyest is nyerő Kiss Blanka négy-, Malcsiner Eszter, Lucz Noémi és Szénási Zsófia egyaránt 3-3 győzelmet könyvelhetett el. A női kenusoknál is egy UTE-s versenyző vitte a prímet, hiszen Lakatos Zsanett nyerte meg az 500 és a 200 egyes versenyt is.

Az ifjúsági korosztályban a 2000-2001-2002-es születésű versenyzők számára párosban ORV válogató volt ez a verseny. Érdekesség, hogy az Európa- és világbajnokságon is remekül szereplő KSI-s Bakó Olga és Biben Karina is indulási jogot szerzett – csak éppen most más párral. Ide tartozik még, hogy Lucz Anna 500 egyesben volt a leggyorsabb, az EYOF-os Rendessy Eszter ebben a számban a harmadik lett, míg 200 méteren az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Orosz Adrienn ezúttal sem talált legyőzőre. A férfi kajak egyesek 1000 és 500 méteres versenye is a KSI-s Varga Ádám és a szarvasi Kós Benedekről szóltak. Előbbit Ádám, utóbbit Benedek nyerte meg, míg 200 méteren Benedek párja, Erős Patrik gyűjtötte be az aranyat. A kenus mezőnyben Zombori Dominik három győzelmet könyvelt el, a hölgyeknél Nagy Bianka pedig négyszer is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

„Ezen a hétvégén kialakult az ORV-csapatunk, 83 fővel veszünk majd részt a szeptemberi racicei viadalon. A fiatalok az év nagy versenyei, vagyis az Európa- és a világbajnokság után is szépen helyt álltak, több válogatottunk is végigversenyezte a hétvégét, több számban is dobogóra álltak, sőt akadtak olyan versenyzők, akik egy korosztállyal feljebb voltak képesek érmet szerezni, ami szép eredmény” – értékelte Dónusz Éva utánpótlás kapitány a hétvégi bajnokság eseményeit.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók