41 évesen is ott lenne Tokióban

folytatja

Fazekas-Zur Krisztina fellélegzett, amikor megtudta, hogy Kaliforniából a mostani nehéz helyzetben nem kell hazatérnie a májusi kajak-kenu válogatókra, mivel az olimpiát is elhalasztották egy évvel. A kétszeres olimpiai bajnok a DIGI Sport híradójának elárulta: férjével-edzőjével, Rami Zurral a kérdést megvitatva egyértelmű döntést hozott, ott szeretne lenni a kajaknégyessel Tokióban jövőre – amikor pedig már 41 éves lesz.

„Ramival már leültünk, hogy mi legyen a jövőben, és arra jutottunk, hogy

folytatjuk a felkészülést az olimpiára.

Most a nyarat egy kicsit könnyebbre vesszük napi egy edzésekkel, de szeptembertől elkezdjük megint a kemény edzéseket” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Fazekas-Zur Krisztina, hozzátéve: korábban nem gondolta volna, hogy idén szeptemberben még kajakozni fog.

Fazekas-Zur Krisztina most nehéz helyzetben van: jelenleg nincs magyarországi klubja, közben pedig edzőjével-férjével a két fiát is le kell kötnie, ami nem könnyű kijárási korlátozás idején.

“A legnagyobb kihívás a gyerekeket lekötni egész nap. Hogy ha unatkoznak, akkor szétszedik nekem a lakást. A kicsi még csak kétéves lesz, vele nehezebb egy kicsit, mert még nehéz huzamosabb ideig lekötni. Mindig ki kell valamit találni, amivel lefoglalja magát. A nagyobbik fiam már hatéves lesz, vele jóval könnyebb, ő viszont képben van ezzel a vírussal, és fel szokott tenni olyan kérdéseket például, hogy itt van-e a világvége?”

Persze sem a világnak, sem kétszeres olimpiai bajnokunk karrierjének nincs vége, sőt Fazekas-Zur Krisztina örömmel fogadta, hogy nem most kell hazautaznia a válogatóra.

“Az olimpia elhalasztásának nagyon örültem, mert nekem az utolsó hónap már nagyon stresszes volt. Amikor én már úgy gondoltam, hogy ezt az olimpiát nem lehet megrendezni, még kaptam a híreket Magyarországról, hogy a válogató májusban meg lesz rendezve, az olimpiát nagyon nem akarták átrakni a következő évre, gondolkoztam, hogy tudnám ezt megoldani, mert féltem, hogy ha hazamegyek, akkor karanténba kerülünk.”

A halasztás miatt ettől nem kell tartania, ezzel együtt már most olimpiai formában érzi magát.

“Sikerült olyan formába kerülnöm, mint 2012-ben és 2016-ban voltam

az olimpia előtt, igaz, a vízen még nem tudtuk annyira lemérni, hogy hol tartok, 500 métereket még nem tudtunk menni, mert ott még nem tartottunk a felkészülésben, de a 2000-es időim nagyon meggyőzők voltak.”

Az otthoni edzéseket pedig kifejezetten élvezi. “A klubomat bezárták, úgyhogy oda most nem tudok menni, hogy ha majd úgy döntök, hogy megint vízre akarok szállni, akkor a hajómat el kell valahová vinnem, ahol evezni tudok. Szerencsére a klubomtól el tudtam hozni kondicuccokat, súlyzókat, padokat, még egy spinning bike-ot is, úgyhogy nincs akadálya annak, hogy itthon eddzek, futni pedig bármikor el tudok menni.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók