“Nem lehet majd tőle nyugtom” – magyar házidöntőt hozhat a vébé

Kiszli Vanda az egyest helyezi előtérbe a maraton világbajnokságon. A világ- és Európa-bajnok kajakos legnagyobb ellenfele honfitársa, Czéllai-Vörös Zsófia lehet.

A kenus Dóczé Ádámmal edzett Kiszli Vanda az október második felében rendezendő, kínai világbajnokságra, majd az elmúlt hetet egy edzőtáborban töltötte Győrben Sztanity László csapatával, de a jövő héten ismét Budapesten folytatja a felkészülést a vébére.

„Sok edzésünk van, ezért fáradtnak érzem magam, de ez természetes, főleg, hogy egy világbajnokságra készülünk – kezdte az InfoRádió Víztükör című adásában Kiszli Vanda. – Nem szeretek jósolgatni, vannak olyan edzések, amikor jól megyek, van, hogy mélyponton érzem magam, de

ez mind az összetevője annak, hogy jó munkát végzünk,

mert a mélypontokból is ki kell jönni, és amikor jól megy, akkor sem szabad elbíznunk magunkat.”

Kiszli Vanda egyesben és Pupp Noémivel párosban is rajthoz áll Kínában, legnagyobb ellenfele egyesben Czéllai-Vörös Zsófia lehet.

„Zsófi tavaly óta is nagyon sokat fejlődött, nem lehet majd tőle nyugtom, az biztos. Plusz ott lesznek a külföldről érkező versenyzők is. Annak ellenére, hogy távol lesz a vébé Európától, nagyon erős mezőny fog összejönni Kínában.

Egyértelműen az egyes a legfontosabb számomra,

főleg, hogy párosra nem edzettük túl magunkat Noémivel, hetente egyszer vagy maximum kétszer tudunk összeülni. Ő régebben versenyzett maratonon, de jó ideje már síkvizen evez. Nem azt mondom, hogy nincsenek elvárásaim vele szemben, mert tudom hogy mindent megtesz a jó szereplésért. Neki ez egy nagyon nehéz verseny lesz. A világbajnoki címvédő Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia kettős a legesélyesebb párosban, nem hiszem, hogy bárki is letaszítaná őket a dobogóról. Bár, ez egy maraton, ezért bármi előfordulhat” – mondta Kiszli Vanda.

Jóslásokba nem akart belemenni, ami az egyest illeti, mivel mindig a felkészülés végén állít fel magának célokat, de azt azért elárulta, hogy mindenképp dobogóra szeretne állni Kínában.

A magyar válogatott október 14-én, hétfőn utazik ki a vébére, a keddi kiérkezést követően szerdán edzenek egyet a versenyzők, csütörtökön pedig már indul a rövidkörös verseny.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók