Tizenegy magyar érmet hozott a Spring SUP Race!

Április 5-7. között került sor az olaszországi Comacchio település közelében található Lago delle Nazioni tavon a 2024-es Spring SUP Race. A rangos eseményen a magyar SUP szakág kiválóságai is képviseltették magukat, bizonyítva, hogy készen állnak a szegedi Európa-bajnokságra.

A Spring SUP Race volt az idei év első nagy SUP versenye, 26 ország több, mint 300 versenyzője képviseltette magát. Az olaszországi helyszínre SUPport SC négy, míg a Budapesti Honvéd SE Zöllner Viktor személyében egy versenyzőt delegált, valamennyien kiváló eredményekkel tértek haza.

Sprint, hosszú távú, technikai és felfújható deszkás kategóriában is rendeztek futamokat különböző korcsoportokban, a junioroknál SUPport SC fiatal versenyzőjének, Szabó Zénónak minden számban sikerült elcsípnie egy-egy érmet.

Zénó hosszú távon első, technikai futamon második, sprinten és felfújható deszkán harmadik-harmadik helyen ért célba. Tóth Dávid SUP vezetőedző kiemelte, a fiatal tehetség a szegedi Európa-bajnokságon is hosszú távon fog elindulni, így jó előjelnek tekinthető, hogy az év első versenyén sikerült egy aranyéremmel hazatérnie ebben a kategóriában. Zénót édesapja, Szabó Gábor készíti fel, aki 50+ korcsoportban remekelt: két arany és egy ezüst éremmel zárta a versenyt.

A Spring SUP Race 2024 magyar éremtáblázata:

Hosszú táv

Szabó Zénó (SUPport SC) 1. - junior

Szabó Gábor (SUPport SC) 1. - 50+

Szabó Zsuzsi (SUPport SC) 3. - 40+

Technikai futam:

Szabó Zénó (SUPport SC) 2. - junior

Szabó Gábor (SUPport SC) 2. - 50+

Sprint (200 m)

Zöllner Viktor (Budapesti Honvéd) - 1. - 40+

Szabó Gábor (SUPport SC) 1. - 50+

Szabó Zénó (SUPport SC) 3. - Junior

Felfújható (iSUP)

Szabó Zénó (SUPport SC) abszolút 3.

Szabó Zsuzsi (SUPport SC) abszolút 1.

Moravcsik Tünde (SUPport SC) abszolút 3.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók