Túl vagyunk az ifi válogatón

Lezajlott Szolnokon az ifjúsági Európa-bajnoki és I. világbajnoki válogató második napja is. Kiskó Réka ezúttal is két számban győzött, így összességében négy arannyal zárta a hétvégét. Mellette Kiss Ágnes, valamint a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid- és az Ozsgyáni Bence, Keller Gergő-egység is olimpiai számban tudott nyerni. A belgrádi Eb-re hétfőn hirdetnek keretet a szövetségi kapitányok.

A pénteki egyes és négyes ötszáz méter után szombaton újabb két számban diadalmaskodott Kiskó Réka. A KSI kétszeres ifi világbajnoka előbb K-2 500 méteren Szegedi Angelinával győzött, majd K-1 200 méteren sem akadt nála gyorsabb a mezőnyben. Kiskó ezzel mind a négy számát megnyerte a válogatón, és készülhet a jövő heti Európa-bajnokságra.

Kiskó Réka hibátlan hétvégéje

Férfi K-2 500 méteren az Ozsgyáni Bence, Keller Gergő-páros esélyeshez méltó módon nyert. A tavalyi ifjúsági világbajnokságon bronzérmet szerző egység magabiztos versenyzéssel végzett az élen, és nagy reményekkel várhatják az Eb-t.

Kiskó Réka hibátlan hétvégéje

Kenu párosban duplázni tudott a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid-duó. Az egység a pénteki ezer után, szombaton az olimpiai ötszáz méteres számban sem hibázott.

Kiskó Réka hibátlan hétvégéje

Kiss Ágnes is át tudta menteni remek pénteki formáját szombatra. A szegediek versenyzője C-1 200 méteren harmadik sikerét is besöpörte a hétvége során, majd kicsivel később egy ezüstéremmel bővítette éremkollekcióját, páros kétszázon Molnár Csepkével lett második. Ez utóbbi számot a Győre Panna, Benkucs Kira-páros nyerte.

Kiskó Réka hibátlan hétvégéje

Férfi K-1 500 méteren megismétlődött az ezer méter befutója. Hidvégi Hunor is a harmadik sikerét aratta a válogatón, mögötte pedig ezúttal is Kollek Bálint, Panyik Zsombor volt a befutási sorrend. C-1 500 méteren Molnár Csanád lett az első, K-1 200 méteren pedig Keller Gergő is megszerezte harmadik hétvégi győzelmét.

Kiskó Réka hibátlan hétvégéje

A válogatót követően Makrai Csaba és Foltán László szövetségi kapitányok hétfőn véglegesítik az Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott névsorát. A válogató szombati eredményei itt megtekinthetők. Az belgrádi ifjúsági és U23-as kontinensviadalt június 23-26. között rendezik.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók