Tótkáéké az új rekord a Coloradón

Tótka Sándor, Nádas Bence, Kuli István és Dávid Zoltán nevéhez fűződik mostantól minden idők legjobb ideje, amit valaha Hoover-gáttól, a Willow Beach-ig kijelölt 12 mérföldes szakaszon kajakoztak. A srácok fantasztikus környezetben eveztek, ráadásul az amerikai média is kiemelten foglalkozott rekordkísérletükkel.

A Kicsi Team február közepe óta készül az idei szezonra Las Vegasban, ahol a Colorado-folyón különböző kajakos túrákat vezető Dávid Zoltán vendégei. A hosszú ideje a tengerentúlon élő korábbi kajakos néhány éve Kammerer Zoltánnal és Kulifai Tamással evezett világrekordot a Hoover-gát és a Willow Beach közti 18 kilométeres szakaszon. Ezt kísérelte most megdönteni Tótka Sándorral, Nádas Bencével és Kuli Istvánnal. 

Tótkáéké az új rekord a Coloradón

„Egy óra, tizenhat perc és tizenhét másodperc alatt teljesítettük a távot, tehát megvan a világcsúcs! – mondta Tótka Sándor. – Talán most volt a legjobb időnk, amióta itt vagyunk, 27 fok volt a hőmérséklet, és volt egy kis hátszelünk is. Négy perc, tizenöt másodperces ezreket mentünk, szóval az is jónak számít. 

Nagyon jó volt végre kicsit kizökkeni a mindennapos edzések monotonitásából, arról nem is beszélve, hogy meseszerű helyen kajakoztunk. 

A Black Canyon baromi mély és meredek, de lélegzetelállítóan néz ki. A világ minden pontjáról szoktak jönni ide turisták.”

A négyfős csapat végig egy bolyban haladt, Tótka szerint a rekord kulcsa a csapatmunka volt.

Tótkáéké az új rekord a Coloradón

„Remekül dolgoztunk össze, végig tudtunk menni klasszikus vizezéssel. Hihetetlen, hogy Zoli ennyi idősen is tudta tartani velünk a tempót, sőt többször is előfordult, hogy ő ment elől. Mögöttünk jött motorcsónakon a társa, valamint a családja is, akik folyamatosan szurkoltak, mondták az időket, és hogy hol tartunk a világcsúcshoz képest.”

A rekordkísérletet egyébként hatalmas médiaérdeklődés övezte, így a csapat egy kis betekintést nyert az amerikai „showbusiness” világába is.

„Még a rekord előtt kijött hozzánk egy stáb, de a motorcsónakban is kísértek minket egy kamerával. 

Életemben először szerepelhettem egy amerikai televíziós műsorban is,

 ami szintén nagy élmény volt. A táv vége felé pedig találkoztunk túrázókkal, akik üvöltötték, hogy „Come on guys!”. Hihetetlen volt átélni mindezt, és szerintem Zolinak is jó reklám volt.” – tette hozzá Tótka Sándor, akik még néhány napig a tengerentúlon folytatják a felkészülést.

Tótkáéké az új rekord a Coloradón

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók