Spanyolországban is kiemelkedően teljesítettek a magyar SUP-osok

Nem rég Alicantéban rendezték az Costa Blanca World SUP Festivalt, amelyen a szakág legnagyobb nemzetközi sztárjai mellett egy öt fős magyar csapat is részt vett. Az eseményen hosszútávú és sprint számban rendeztek versenyt több korosztályban, a mieink két arany- és két ezüstéremmel tértek haza.

A versenyen hat kontinens, 31 országának, háromszáz SUP-osa vett részt, köztük a 2021-es balatonfüredi világbajnokságról is jól ismert Connor Baxter, Noic Garioud és Fiona Wylde. A komoly hagyományokkal bíró eseményen egy öt fős magyar csapat részt vett, név szerint Szabó Gábor, Szabó Zénó, Kocsis Csillag Virág, Moravcsik Tünde és Szerdahelyi Gábor. Valamennyien idén már több sikeres versenyt tudhatnak maguk mögött, és nagy reményekkel utaztak Alicantéba is. 

Hosszútávon a szenior férfiaknál Szabó Gábor nagy fölénnyel győzött, annak ellenére, hogy riválisai jóval rutinosabbnak számítanak tengeri körülmények között. Szabó Zénó és Kocsis Csillag hivatalosan az U16-os korosztályba neveztek, ahol mindketten dobogós helyezést értek el, azonban a beérkezéskor kiderült, hogy átsorolták őket az idősebb, U18-as korosztályba, így mindketten lecsúsztak az éremről. Zénó a változtatás miatt a 13., Csillag pedig 6. helyen zárta a szombati napot.

Spanyolországban is kiemelkedően teljesítettek a magyar SUP-osok

Moravcsik Tünde felfújható deszkások 7 kilométeres versenyében a második helyen ért célba, így Gábor aranyérme mellett, egy ezüsttel is sikerült gazdagítani a magyar csapat aznapi termését. 

Spanyolországban is kiemelkedően teljesítettek a magyar SUP-osok

A sprintfutamok helyszíne Santa Pola homokos strandja előtt egy M-alakú pálya volt. Szabó Gábor ezúttal 7. lett a szeniorok között. Zénó – aki napok óta egy makacs izomhúzódással is küszködött – épp csak lemaradt a továbbjutást jelentő negyedik helyről, így számára véget ért a spanyol verseny. 

A lányoknál Kocsis Csillag a többieknek esélyt sem hagyva darálta végig a selejtezőt. Természetesen így bejutott a nyolcfős döntőbe is, ahol nagy fölénnyel nyert az U18-as korosztályban. A poroszlói SUP Bázis SC fiatal versenyzője elégedett volt a teljesítményével, de mint mondta, a szemei előtt a novemberi thaiföldi világbajnokság lebeg. 

„Nem kérdés, hogy minden SUP-os számára a thaiföldi VB az idei év fő célkitűzése. Én is mindent a tréningeket, edzőtáborokat és versenyeket, valamint a fennmaradó kevéske szabadidőmet ennek rendelek alá. Az idei évem eddig nagyon jól sikerült  és a vb-ig hátralévő fél év programját is úgy állította össze számomra a nemzetközi és hazai edzőcsapat, hogy egy folyamatos fejlődési pálya legyen előttem. A sok külföldi verseny mellett persze a július 9-i válogatót is meg akarom nyerni Fadd-Domboriban, hiszen a vb-re ki is kell jutni.”

Spanyolországban is kiemelkedően teljesítettek a magyar SUP-osok

A felfújható deszkásoknál Moravcsik Tünde a hosszútáv után, sprintben is begyűjtött egy ezüstérmet. A csapat így két arany- és két ezüstéremmel negyedik lett nemzetek rangsorában, olyan országokat megelőzve, mint az USA, vagy Olaszország. 

Spanyolországban is kiemelkedően teljesítettek a magyar SUP-osok

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók