Rekordot döntött Dunakeszi

Kétezerhuszonegyben éppen Dunakeszin, a Nagy-Duna Beevezéssel kezdődött a Hazai Vízeken programsorozat, ami azóta valódi márkává nőtte ki magát. Idén a második beevezést rendezték a Budapest közeli nagyvárosban, az esemény a nevezők számát tekintve minden eddigi rekordot megdöntött.

Napos, száraz, tavaszias, de kissé szeles időben tartották meg a Hazai Vízeken programsorozat részeként a második Nagy-Duna Beevezést. 

Rekordot döntött Dunakeszi

A tavalyi 146 versenyzőhöz képest idén 176-an vágtak neki valamelyik versenyszámnak, 112 hajóegységben. 

Rekordot döntött Dunakeszi

"A előző évi Nagy-Duna Beevezéssel nagyon jól debütált az eseménysorozat, 2021-ben is sokan jöttek, így 

hatalmas eredmény, hogy idén még többen rajthoz álltak. 

- mondta Rasztotzky Anna, a Hazai Vízeken leköszönő koordinátora, aki a Gyulay Zsolt Regionális Akadémia menedzsereként folytatja a munkáját. - Ezúttal is voltak, akik kőkeményen végigevezték versenytempóban a hosszabb távot, mint példuául szabadidős eseményeink állandó résztvevője, Viski Gábor, de természetesen eljöttek olyanok is, aki családi programként teljesítették a rövidebb, kilenc kilométeres beevezést. A dunakeszi esemény legfiatalabb indulója a 10 éves Glaser Tamara volt, aki édesanyjával parádésan szerepelt, és büszkén állt a dobogó harmadik fokán a túra kajak csapathajók kategóriájában."

Rekordot döntött Dunakeszi

A szervezők, Bauer Márton vezetésével nagyszerű munkát végeztek. Felügyelték a hosszabbik, 24 kilométeres távot, vagyis a Dunakeszi szabadstrand - Lupa-sziget - Dunakeszi szabadstrand útvonalat, a kilenc kilométeres Dunakeszi szabadstrand - Dunakeszi sóderkiemelő - Dunakeszi szabadstrand távot, és természetesen a SUP-futamokat is. 

Rekordot döntött Dunakeszi

Folytatás május 28-án, Sarudon a Tisza-tó Beevezéssel. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók