Női kenus reménységek Dél-Afrikában

Nemcsak Sevillába, hanem Dél-Afrikába is több sportolónk elutazott már az utóbbi hetekben. Ezeken a helyszíneken melegövi körülmények között, végre ismét a vízi munka játszhatja a főszerepet. Tehetséges női kenusaink közül Bragato Giada, Nagy Bianka és Kisbán Zsófia is az afrikai hőségben készül az idei kihívásokra, de közben nem feledkeztek meg a néhány napja balesetet szenvedő Horányi Dóráról sem.

A három lány Kása Péter irányításával február 26. óta edz Dél-Afrikában. Bragato Giada és Kisbán Zsófia három hétre, Nagy Bianka pedig egy teljes hónapra utazott el a fekete kontinensre.

„Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, vártuk már ezt az edzőtábort, Zsófival most vagyunk itt először. – kezdte Bragato Giada. – Amikor már vége van a szezonnak, és még evezünk, akkor mindenki befelé vágyik, ilyenkor viszont már mindenki a vízre menne. Ezzel mi is így voltunk. Egyébként egyre többen vagyunk, folyamatosan bővül a magyar csapat.” 

Női kenus reménységek Dél-Afrikában

Ami az edzéseket illeti Giada elmondta, a vízinövényzet miatt akadtak kisebb nehézségeik, de összességében biztató formát mutatnak.

„Egy zöld növény teljesen befedte a vízfelületet, emiatt az első néhány nap nehéz volt, sőt, egyszer nem is tudtunk vízre szállni. Ezt leszámítva viszont kiválóak a körülmények, mindig süt a nap, és nagyon jó hajókat is kaptunk. Résztávos, illetve hosszabb evezéseink vannak, mellette kondizunk, vagy futunk. Úgy gondolom – és Kása Peti is azt mondta – jó munkát végzünk, 

jól megy a kenuzás, ami mindenképp biztató, 

hiszen idén is kemény versenyek várnak ránk.”

Női kenus reménységek Dél-Afrikában

A szerda délutánok azonban Giada, Zsófi és Bianka számára is a pihenéssel és a regenerálódással telnek. Ilyenkor igyekeznek közös programokat csinálni, felfedezik a környéket, vagy éppen a szálláshelyükön hűsölnek.

„Voltunk már szafari túrán, ami nagyon izgalmas volt, csodálatos állatokat láthattunk szinte testközelből. Városnézéseket is beiktattunk már, de van hogy csak a medencében hűsölünk, beszélgetünk, vagy kártyázunk. Összességében a kemény munkával együtt is nagyon jól érezzük itt magunkat.” -  mondta a tavalyi U23-as világbajnokságon három aranyérmet szerző Giada.

Női kenus reménységek Dél-Afrikában

A lányok mindeközben kenus társukról, Horányi Dóráról sem feledkeztek meg, aki néhány napja szenvedett közúti balesetet, melynek következtében mindkét lábszára eltört, a jobb térde pedig megrepedt.

„Zsófi írt neki, érdeklődött az állapotáról. Mindannyiunkat lesokkolt a hír, szörnyű dolog, és sajnáljuk, hogy ez megtörtént. 

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Dórinak, és hogy térjen vissza közénk minél előbb!”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók