Megvannak az idei Marathon Challenge győztesei

Szekszárdon ért véget a 2022-es Marathon Challenge. A maraton szakág számára meghirdetett versenysorozatnak idén három állomása volt, és négy kajakos kategóriából kerültek ki győztesek.

Tavasszal Kaposváron kezdődött, és szeptember közepén Szekszárdon ért véget az idei Marathon Challenge. A sorozat a tavalyi év után másodszor lett meghirdetve, amelynek elsődleges célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a maraton szakág számára, egyúttal segítse a felkészülést a szezon fő eseményeire.

Az idei sorozat három állomásból állt, és négy kajakos kategóriában - felnőtt férfi és női, illetve ifjúsági férfi és női -, egységes pontozásos rendszerben zajlott az összetett verseny.

A 2022-es Marathon Challenge állomásai:

  1. Április 30.: Világjátékok válogató, Vígh Sándor Emlékverseny, Kaposvár (30, 26, 22 és 18 km)
  2. Május 7.: Mosoni-Duna 75 River Downhill, Mosonmagyaróvár (75 km)
  3. Szeptember 17.: III. Sió Kupa, Szekszárd (7km)
Megvannak az idei Marathon Challenge győztesei

Férfi felnőtt kajakban Csima Ferenc érte el a legtöbb pontot az összetettben. Az 1972-es születésű versenyző győzött a mosonmagyaróvári 75 kilométeres versenyen, előtte Kaposváron tizedik lett 30 kilométeren, végül Szekszárdon negyedikként zárta a hét kilométeres távot. Mögötte a második helyen Boros Adrián végzett, aki Kaposváron negyedik lett, Szekszárdon viszont nyerni tudott.

Végeredmény:

  1. Csima Ferenc (Kaposvári Vízügy SC) 33 pont
  2. Boros Adrián (Graboplast Győri VSE) 30 pont
  3. Noé Bálint (Budapesti Honvéd SE) 20 pont
Megvannak az idei Marathon Challenge győztesei

A hölgyeknél Kiszli Vanda szerezte a legtöbb pontot. A sportág örökös bajnoka Kaposváron fölényesen győzött - ezzel kvalifikálta magát a birminghami Világjátékokra, ahol aztán két aranyat is szerzett. A mosonmagyaróvári állomást kihagyta, ám Szekszárdon újra ott volt a mezőnyben, de ezúttal nagy riválisa, Czéllai-Vörös Zsófia mögött be kellett érnie a második hellyel. Czéllai egyébként mindössze 5 ponttal maradt le Kiszlitől, a szekszárdi sikere mellett, Kaposváron harmadik lett.

Végeredmény:

  1. Kiszli Vanda (Atomerőmű SE) 35 pont
  2. Czéllai-Vörös Zsófia (Graboplast Győri VSE) 30 pont
  3. Hatoss Dorka (Graboplast Győri VSE) 27 pont
Megvannak az idei Marathon Challenge győztesei

Ifjúsági korosztályban a fiúknál Varga Olivér gyűjtötte a legtöbb pontot, miután a Kaposváron (22 km) és Szekszárdon is nyerni tudott. Turgonyi Olivér ugyanezen a két állomáson harmadik, illetve második lett.

Végeredmény:

  1. Varga Olivér (Graboplast Győri VSE) 40 pont
  2. Turgonyi Olivér (Szekszárdi Kajak-Kenu SE) 27 pont
  3. Ferencz Bence (Graboplast Győri VSE) és Horváth Tamás (Szekszárdi Kajak-Kenu SE) 20-20 pont
Megvannak az idei Marathon Challenge győztesei

A lányoknál kétség sem férhetett Németh Alma sikeréhez. A győriek tehetsége az első két állomáson egyaránt győzni tudott, Szekszárdon pedig harmadikként zárt, de így is fölényesen nyerte az összetett versenyt Vígh Vivien előtt.

Végeredmény:

  1. Németh Alma (Graboplast Győri VSE) 52 pont
  2. Vígh Vivien (Szekszárdi Kajak-Kenu SE) 32 pont
  3. Horváth Emőke (Tolnai Kajak-Kenu SE) 23 pont

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók