Megvan a vb-keret!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) versenybizottsága elfogadta, az Elnökség pedig csütörtökön jóváhagyta a szeptember 15-19. közötti koppenhágai gyorsasági világbajnokságra készülő magyar keret névsorát. Hüttner Csaba szövetségi kapitány többek között kilenc olimpikonnal és fiatal tehetségekkel vág neki a szezon utolsó nagy versenyének.

Női kenuban Balla Virág triplázni fog. A győriek versenyzője a két olimpiai szám mellett a négyes tagjaként is érdekelt lesz Dániában. Párostársa, Takács Kincső mellett a korosztályos világbajnokságon is induló Kiss Ágnes, Nagy Bianka, Bragato Giada, Gönczöl Laura és Opavszky Réka is a keret tagja.

Megvan a vb-keret!

A férfiaknál Adolf Balázs egyesben ezer és ötezer méteren áll rajthoz. Ötszáz párosban Hajdu Jonatán, Fekete Ádám-egység nyerte a válogatónak minősülő magyar bajnokságot, így ebben a számban ők indulnak majd. A világbajnokság programjába először bekerülő mix kétszáz párosban Korisánszky Dávid, Takács Kincső-duó kap lehetőséget.

Megvan a vb-keret!

Női K-1 500 méteren az olimpiai ezüstérmes Csipes Tamara indul. Az olimpiai bajnok Bodonyi Dóra kihagyja a világbajnokságot, a négyesben Gazsó Dorka fogja helyettesíteni. Ennek értelmében változik a K-2 500 méter összeállítása is, az immár hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, Csipes Tamarával áll rajthoz Dániában. 

Megvan a vb-keret!

Megvédené világbajnoki címét K-1 1000 méteren Kopasz Bálint. A királyszám olimpiai bajnoka a magyar bajnokságon Erdőssy Csabával megnyerte az ötszáz párost, így ebben a számban, valamint a négyes tagjaként is elindul. Vele ellentétben Tótka Sándor kihagyja a vb-t, így K-1 200 méteren a tokiói negyedik helyezett Csizmadia Kolos képviselheti Magyarországot. Az AVSE kajakosa remek mix párost alkotott Lucz Annával az ezt megelőző versenyeken, most a vb-n is bizonyíthatnak. Hosszú sérülése után újra bekerült a válogatottba Gál Péter is, aki egyes és négyes ötszáz méteren lesz érdekelt.

Megvan a vb-keret!

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók