Ismét izgalmas pároscsaták Szolnokon

Kedden a szolnoki Holt-Tiszán indul a tesztverseny-sorozat második fordulója a férfi 1000 párosok küzdelmeivel. Egy hónap alatt sokat változott a mezőny, több érdekes új duó alakult, de fel is bomlott néhány egység.

A férfi kajakosoknál Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány viszonyítási alapnak meghagyta a mezőnyben a Kammerer Zoltán, Varga Ádám összetételű párost. A háromszoros olimpiai bajnok, és a fiatal KSI-s négy hete mindkét futamban második lett, a többi páros viszont versenykörülmények között kedden debütál.

“Az első tesztversenyen két futamgyőzelmet arató Noé Zsombor, Dombvári Bence duót szétültettem, Bence most Béke Kornéllal megy párost, ők már a tavaly

őszi próbán is jól muzsikáltak

az edzőtáborban – mondta Hüttner Csaba. – Noé Zsombor Németh Viktorral ül össze, Koleszár Mátyás Erdőssy Csabával, a fiatal Redl András pedig Kulifai Tamással. Aztán négy hét múlva újabb egységeket próbálunk majd ki, például a Kammerer, Dombvári duót, akik szintén jól teljesítettek együtt az őszi edzőtáborban.”

A kenusoknál kevésbé zajlanak gördülékenyen a páros próbák. A május végi első teszt óta felbomlott a rutinos Korisánszky Dávid, Mike Róbert egység, Dóri Bence most az egyesre készül, így ők sem térdelnek be holnap Kiss Balázzsal, valamint Zombori Dominik és Koleszár Zoltán sem folytatta együtt a munkát. 

“A kenusoknál sajnos sok a hiányzó, így most nem alakultak új párosok, az Adolf Balázs, Fejes Dániel egység újra a Sáfrán, Bakó duóval meccselhet nagyot, hiszen négy hete is ez a két hajó végzett az első, és a második helyeken. Igyekszem menedzselni a fiatalokat is a második vonalból, a Slihoczki, Kocsis páros újra rajthoz áll, ahogy Takács Mihály is Krasznai Péterrel” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Az eddigi szokásoknak megfelelően a párosok két órán belül kétszer teljesítik a távot. A kajakos futamok 10-kor és délben, a kenus számok pedig 10.30-kor, és 12.30-kor kezdődnek. A tesztversenyt – ha az időjárás engedi – a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Facebook oldalán élőben közvetítjük. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók