Idén is segítjük a pályakezdő edzőket

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által létrehozott Kajak-Kenu Módszertani Központ idén is meghirdeti a "Pályakezdő edzők továbbképzési programját". A pályázatokat február 25-ig lehet benyújtani.

A Kajak-Kenu Módszertani Központ tavaly hirdette meg először a programot, melynek célja, hogy a sportág fiatal edzőinek nyújtson szakmai és gyakorlati segítséget, kialakítva ezáltal egy innovatív edzői bázist a sportág számára. A képzés során a már tapasztalt, sikeres edzők osztják meg tudásukat pályakezdő kollégáikkal, akik mindezeken túl betekintést nyernek az egyes klubokban folyó műhelymunkákba, valamint bővebb ismereteket szereznek a sportági működés alapjául szolgáló regionális akadémiai rendszerről is. 

A képzés márciustól decemberig tart, melynek végén a résztvevő edzők egy úgynevezett vizsgabeszélgetésen vesznek részt, amelyen a képzésen elhangzottakból készült portfóliójukat is bemutatják. A programba azon kajak-kenu edzők jelentkezését várják, akik 2018. január 1. után regisztráltak edzőként az MKKSZ Ablakban, vagyis maximum 5 éves szakmai tapasztalattal és aktív csoporttal rendelkeznek. 

Idén is segítjük a pályakezdő edzőket

Tavaly 14-en végezték el sikeresen a programot, közülük ketten is vállalkoztak arra, hogy megosztják tapasztalataikat:

Dóri Bence, BKV Előre SC kenu edzője: „Ha őszinte vagyok, az első állomást megelőző hetekben nem volt proaktív a hozzáállásom a képzéssel kapcsolatban: a versenyekkel, projektmunkákkal tarkított 2022-es évben tartózkodtam egy ilyen jellegű elköteleződéstől. A képzés gyakorlatias jellege, szemléletformáló hatása és közösségformáló ereje azonban annyira magával ragadott, hogy mind a 7 állomáson jelen voltam, jelenleg pedig a folytatást várom. Sokkal kreatívabbnak érzem magam, folyamatosan keresem azokat a megoldásokat, amelyekkel színt vihetek a felkészülésbe és szakmailag felkészültebb lehetek.” 

Karnok Marcell, Szegedi Vízisport Egyesület: „Edzői pályám kezdetekor három kérdést fogalmaztam meg magamnak: Mit jelent jó edzőnek lenni? Mit jelent sikeres edzőnek lenni? Mi kell ahhoz, hogy én mind a kettő lehessek egyszerre? Azért jelentkeztem a pályakezdő edzőprogramba, hogy ezekre válaszokat kaphassak. A program tucatnyi állomásán látottak-tapasztaltak eredményeként szélesebb látókörrel és kellő magabiztossággal rendelkezem ahhoz, hogy a kérdéseimre most már tudjam a válaszokat és azon dolgozhassak, hogy meg is megvalósítsam őket.” 

Idén is segítjük a pályakezdő edzőket

A pályázatokat a lenti felhívásban foglaltak szerint február 25-ig, a krisztian.bardoczi@mkksz.hu e-mail címre kell beküldeni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók