Mégse

”Evezd le keresztbe!” - július 15-én Hervis Balaton-Átevezés!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) megtartotta az idei Hervis Balaton-Átevezés sajtótájékoztatóját a Stopperen. Az eseményen megszólalt Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere, Dalnoki Balázs a Hervis ügyvezető igazgatója, dr. Baji Balázs a budapesti atlétikai világbajnokság nagykövete és Vida Gergely, az MKKSZ szervezési és marketing igazgatója is.

Hír

Ha nyár, napsütés, víz és szabadidősport, akkor Hervis Balaton-Átevezés! Július 15-én ismét megrendezzük a balatoni nyár legnagyobb vízi futamát. Ezúttal Zamárdiban várjuk majd a vízisportok szerelmeseit, hogy egy tihanyi fordulóval egybekötve 8 kilométeren keresztül evezhessenek Közép-Európa legnagyobb állóvízén! Idén is több ezer embert várunk az eseményre, amelyen garantáltan senki sem fog unatkozni

Vida Gergely az MKKSZ szervezési és marketing igazgatója ismertette az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és mindenkit arra buzdított, hogy vegyen részt az Átevezésen.

"Egy 6 éves múltra visszatekintő eseményt nyugodtan nevezhetünk mostanra hagyománynak és  azt gondolom ez óriási eredmény, hiszen az elmúlt években az MKKSZ kiemelt hangsúlyt fektet a szabadidősportra. Állandó mottónk, hogy a versenysport mellett célunk lehetőséget nyújtani a hobbilapátolóknak is, hogy kajakkal, kenuval, SUP-pal, vagy akár sárkányhajóval hazánk egyedülálló vízfelületein tölthessenek el egy emlékezetes, aktív napot. Azt gondolom az elmúlt évek alapján, hogy jobb bázisa nem is lehetne az átevezésnek, ezért pedig köszönet illeti Zamárdi város önkormányzatát. Szintén hálásak vagyunk névadó szponzorunknak a Hervisnek, hazánk vezető szabadidős sportáruházláncának is, akik az átevezés ideje alatt a parton különféle aktivitásokkal várják majd a kilátogatókat.”

 

”Evezd le keresztbe!” - július 15-én Hervis Balaton-Átevezés!

 

Hozzátette, a Hervis Balaton-Átevezésre eddig már több, mint 1500 nevezés érkezett, ami az előző évek számaiból kiindulva pozitív mutató. Az eseményre regisztrálni július 9-ig lehet a balatonatevezes.hu oldalon. Ráadásul, akik június 18-ig neveznek, megkapják az Átvezés hivatalos pólóját is. Ezen túl a távot teljesítők egyedi befutóérmet kapnak, valamint a kategóriánként a legjobb három helyezettet külön is díjazzák majd.

A helyszín idén is Zamárdi, a Balaton „üdülő paradicsoma”. Az indulók a szabadstrandról elrajtolva Tihany felé veszik az irányt, majd egy fordulót követően visszaevezve teljesítik a 8 kilométeres távot. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere kiemelt projektként tekint a Hervis Balaton-Átevezésre, hiszen az üdülőváros célja, hogy a hagyományos fesztiválokon túl, a sporthoz kapcsolódó eseményeknek is otthont adhasson.

”2022-ben két csendes év után végre visszatértek a fesztiválok Zamárdiba. A zenei fesztiválokon túl egyre több szabadidős és sporttal kapcsolatos rendezvénynek ad otthont városunk. Mindent el fogunk követni, hogy az idei Hervis Balaton-Átevezés minden résztvevő számára egy egyedülálló élmény legyen.”

”Evezd le keresztbe!” - július 15-én Hervis Balaton-Átevezés!

Az esemény névadó szponzora a Hervis Sport és Divatkereskedelmi Kft., melynek ügyvezető igazgatója, Dalnoki Balázs úgy tartja, hogy az MKKSZ-el való közös együttműködésnek egy sikeres terméke a Hervis Balaton-Átevezés. 

“Tavaly elkezdtünk egy hároméves munkát a szövetséggel, és állíthatom, hogy nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Az átevezés az egyik legnagyobb vízhez kötődő sportesemény, amelynek sikerességéért nagyon sokat dolgoznak a Hervis munkatársai is. Reméljük, hogy a tavalyi évben elmaradt rendezvényt, most még magasabb szintre tudjuk majd emelni és az ország legjobb »sportfiesztáját« rendezhetjük meg.”

”Evezd le keresztbe!” - július 15-én Hervis Balaton-Átevezés!

Jellemző az is, hogy minden évben van valamilyen újdonság az esemény életében és ez idén sincs másként. Augusztusban atlétikai világbajnokságot rendeznek Budapesten. A Hétköznapi Hősök program keretein belül a Hervis Balaton-Átevezés résztvevőinek kivétel nélkül jár egy kedvezménykupon, amellyel akár 4 jegyet, vagy bérletet is 50%-os kedvezménnyel vehetnek meg a világbajnokságra. 

 ”Idén nyáron Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményére, a budapesti atlétikai világbajnokságra készülünk. – mondta a sajtótájékoztatón Dr. Baji Balázs, a az atlétikai világbajnokság nagykövete. - Célunk, hogy az élsport mellett a mindennapi mozgást, a szabadidős sportokat is népszerűsítsük, ezért valósítottuk meg a Hétköznapi Hősök programsorozatot. A programban szereplő szabadidő- és tömegsport eseményeken a résztvevők egyedi kedvezményekhez juthatnak, így akár négy jegyet vagy bérletet is 50%-os kedvezményes áron szerezhetnek be.  Ebből pedig nem maradhatott ki az ország egyik legnagyobb tömegsport eseménye sem.”

”Evezd le keresztbe!” - július 15-én Hervis Balaton-Átevezés!

A sajtótájékoztatón részt vett még többek között Dombi Rudolf, olimpiai bajnok kajakos, a Canoe Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Tóth Dávid, olimpiai ezüstérmes kajakos, a Wichmann Tamás Regionális Akadémia menedzsere és a SUP szakág vezetőedzője is, akik az elmúlt évekhez hasonlóan idén is vízre szállnak majd Zamárdiban.

”Evezd le keresztbe!” - július 15-én Hervis Balaton-Átevezés!