Bokrétaünnepség Sukorón

Pénteken Sukorón megrendezték a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia bokrétaünnepségét. Az eseményen többek között részt vett dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Schmidt Gábor, sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke és a háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin, az Akadémia elnöke is.

Magyarország Kormánya támogatásával, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában, a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. kivitelezésében épül Sukorón a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia. A létesítmény elérte legmagasabb pontját, ennek alkalmából a kivitelező cég Bokrétaünnepséget tartott, amelyen többek között részt vett dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Schmidt Gábor, államtitkár-helyettes, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és a magyar sportvezetés számos prominens személyisége.

Bokrétaünnepség Sukorón
fotó:KKNKKA

Az eseményen beszédet mondott dr. Schmidt Ádám, aki hangsúlyozta: a most épülő sportkomplexumban minden adva lesz ahhoz, hogy a sportág kiemelkedő tehetségei felérhessenek a csúcsra. Bár a kajak-kenu sportág évtizedek óta stabilan hozza a kiemelkedő eredményeket, a mai kor fiataljainak huszonegyedik századi infrastruktúrára és körülményekre van szükségük ahhoz, hogy továbbra is az élvonalba tartozhasson a sportág.

Bokrétaünnepség Sukorón
fotó:KKNKKA

Kovács Katalin, az Akadémia elnöke elismeréssel beszélt az építkezés üteméről, a gyors haladásról.

„Pályafutásom során sok-sok alapozómunkát, sok-sok építkezést végeztem el, amíg eljutottam az adott célig, az előttem álló olimpiáig vagy világversenyig. Talán önökben, a beruházásban részvevő szakemberekben, a WHB minden egyes dolgozójában is hasonlatos lehet az érzés: 

felemelő, lelkesítő, motiváló, ahogy minden szépen a helyére kerül. 

Köszönöm önöknek, hogy ilyen figyelemmel, odaadással és természetesen magas színvonalú munkával váltják valóra álmunkat, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia létrejöttét” – köszönte meg a WHB Kft. munkáját a korábbi háromszoros olimpiai, 31-szeres világ- és 29-szeres Európa-bajnok versenyző, aki kiemelte: az építkezés szomszédságában gyerekek sokasága végzi el a napi edzésmunkát, hiszen az elmúlt időszakban akadémiánk előkészítő edzői magas színvonalon toboroztak, utánpótlás szakembereink odaadása, gyermekközpontú szemlélete és minőségi tudása pedig megtartó erő a térségben.

Bokrétaünnepség Sukorón
fotó:KKNKKA

„Ahogy Akadémiánk otthona, az önöket körülvevő sportkomplexum épül, mi is úgy erősödünk, növünk fel a feladatainkhoz” – mondta az elnökasszony, aki hozzátette, a KKNA idén a hetedik helyet szerezte meg a bajnoki ponttáblázaton, női kajak szakágunk képviselői pedig 2022-ben a legeredményesebbek voltak az országban. Nem csak a korosztályos világversenyeken rajtoltunk és szereztünk fényes érmeket, de két versenyzőnk, Kőhalmi Emese és Fojt Sára a felnőtt világversenyeken is méltón képviselte Magyarországot.

Kovács Katalin kitért a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és az Akadémia által működtetetett módszertani központ kutatómunkájára is, fontosnak tartja, hogy a sporttudományos háttér fejlesztésével sportágunk továbbra is őrizze helyét a nemzetközi elitben.

Bokrétaünnepség Sukorón
fotó:KKNKKA

Csépe Barnabás, a kivitelező West Hungária Bau Kft. projektigazgatója a beruházásról beszélt az eseményen: a Sukorón épülő sportkomplexumban az épületek hasznos alapterülete megközelíti a 27 ezer négyzetmétert, ebből az akadémia főépületében 19 ezer négyzetméteren úszócsarnok, sportcsarnok, étterem, főzőkonyha, konferenciaterem, irodák és szállásépületek is helyet kapnak. A multifunkciós sportcsarnokban edzőtermeket, konditermet, fallabda-pályát és sportdiagnosztikai labort létesítenek, az összekötő épületrészekben pedig a klubhelyiségeket és a tantermeket alakítják ki. Épül egy tízpályás sportuszoda is tanmedencével, 250 férőhelyes lelátóval, wellness-részleggel. A kollégiumi épületszárnyakban 66 szobát, valamint edzői apartmanokat alakítanak ki, amelyek egy része akadálymentesített lesz. Emellett az országban egyedülállóan magaslati oxigénterápiás szobák is szolgálják majd a sportolókat. A hajótároló épületrészben 6500 négyzetméteren fedett evezős tesztpályák, edzőtermek öltözők, edzői irodák, hajójavító műhelyek és tárolók kapnak helyet. Külön tömbben 1100 négyzetméteren mérési központként alakítanak ki egy ellenáramoltatott evezős medencét, amely a világversenyekre való felkészülésben jelent kimagasló lehetőséget a sportolóknak – emelte ki.

Bokrétaünnepség Sukorón
fotó:KKNKKA

Forrás: kkna.hu

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók